banner festival 23

— donderdag 18 augustus 2022, 11:50 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Vera Spaans gaat naar de universiteit en Edwin van der Schoot vertrekt na 15 jaar bij De Telegraaf

In de Transfer Thursday volgt Villamedia de transfers en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt op de voet. De hittegolf in Nederland is misschien ten einde, maar de broeierige stoelendans in de Nederlandse journalistiek gaat onverminderd door. Laatste wijziging: 18 augustus 2022, 18:32

Karin Husslage maakt bijvoorbeeld een mooie overstap van RTL Z en RTL Nieuws naar de NOS, waar ze vanaf 1 oktober aan de slag gaat als chef van de economieredactie.

Noortje de Vries is misschien nog niet bij iedere journalist bekend, maar De Vries heeft aan haar afstudeerstage bij Hart van Nederland in Hilversum een baan als vaste redacteur overgehouden: “Ik riep altijd heel hard dat bureauredactie niks voor mij zou zijn. Want veel mensen roepen: Wie wil er nou van 9 tot 5 achter een bureau zitten? Nou, ik wel hoor! Ik heb ontdekt dat het werk hier enorm divers is en er veel groeimogelijkheden voor mij zijn”, vertelt ze op de Instagram-pagina van de Fontys Hogeschool.

Edwin van der Schoot vertrekt na vijftien jaar bij De Telegraaf en vervolgt zijn carrière bij Het Financiële Dagblad.

Voormalig Vrouw en Media voorzitter en huidig verslaggever van Het Parool Vera Spaans gaat weer terug naar de collegebanken. Maar dit keer staat ze vóór de klas. Spaans gaat aan de slag bij de UvA-master Journalistiek als praktijkdocent Nieuws en Achtergronden. “Met voorgangers Wubby Luyendijk en Freek Staps aardig grote schoenen om te vullen. Veel zin in!”

Economie-journalist Menno Tamminga (voorheen FD en NRC) is sinds half augustus columnist bij het online magazine Wynia’s Week. Iedere woensdag verschijnt daar een column van Tamminga over het bedrijfsleven, economie (en soms over de politiek). Tamminga won eerder twee keer de Financiële Persprijs en was in 2007 mede-winnaar van De Tegel, voor een artikelenreeks over de verkoop van ABN Amro.

Niels Gerritsen is begonnen als paginaredacteur en plaatsvervangend coördinator op de samenwerkingsredactie van de regiokranten Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN de Stem. Daarvoor was hij meer dan vijftien jaar werkzaam bij De Gelderlander.

Veel tijd om te treuren over haar vertrek bij RTV Rijnmond had Manon van Koppen niet. Op 17 augustus is ze namelijk aan het werk gegaan voor ANP/LocalFocus. “Enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging. Bedankt Yordi Dam en Freek Staps voor de mooie kans. En bedankt lieve collega’s van Rijnmond voor de geweldige tijd”, zegt de datajournalist op LinkedIn.

Rochelle Moes vertrekt na vier en een half jaar bij Dtv Uden. Moes gaat zich nu inspannen voor Omroep Brabant. “Dtv, bedankt voor de mooie jaren die ik bij jullie mocht beleven, alle kansen die ik heb gekregen - van interviews met Mark Rutte tot zanger Rinus en van live verslaggeving tot eindredactie - ik heb ontzettend veel mogen doen en enorm veel geleerd! Matthijs van Lierop bedankt dat je mijn rechterhand was het afgelopen anderhalf jaar en zet hem op daar in Uden!”

Tot slot dan Karlijn Saris. Na een fellowplek bij De Groene Amsterdammer gaat ze freelancen voor NRC en blijft ze in dezelfde vorm ook aan De Groene verbonden. “Voor NRC ga ik aan de slag als razende reporter voor de Amsterdambijlage, dus mijn inbox staat vanaf nu open voor tips over ALLE leuke, grappige, bizarre, ontroerende en frustrerende verhalen over onze hoofdstad. Voor De Groene Amsterdammer blijf ik de langere verhalen maken, reportages schrijven, onderzoek doen… Ook hier: alle tips zijn welkom!”

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.