word studentlid

— donderdag 29 februari 2024, 12:25 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Fadime Demir breekt uit onvrede met De Telegraaf en Thomas Hogeling opinieert niet langer flexibel

Transfer Thursday: Fadime Demir breekt uit onvrede met De Telegraaf en Thomas Hogeling opinieert niet langer flexibel
Amara Onwuka keert na vijf jaar weer terug bij RTL Weer. | Renske Holwerda / RTL Nederland

Nieuwe NOS-correspondenten Oost-Europa, Fadime Demir volgt haar hart, onderzoeksjournalistiek bij streekomroep 1Almere en Thomas Hogeling stopt met het maken van flexibele opinies. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 4 maart 2024, 10:55

Coen Theuwis maakt de overstap van Omroep Brabant naar de nieuwsredactie van RTV Dordrecht. Theuwis schrijft op LinkedIn : “Daar ligt een mooie journalistieke uitdaging om de lokale omroep uit te bouwen tot een streekomroep, waarin samengewerkt gaat worden met verschillende mediapartners in de aangrenzende buurgemeenten.”

Journalist Fadime Demir schrijft op LinkedIn “met een zwaar hart” dat ze haar baan bij dagblad De Telegraaf heeft opgezegd. Aanleiding is voor Demir de “eenzijdige berichtgeving rondom Israël-Palestina”. Ze vervolgt: “De grote verantwoordelijkheid die wij journalisten hebben, voorzichtig en zorgvuldig maar bovenal feitelijk benoemen van de gebeurtenissen en deze van verschillende kanten belichten is onze fundamentele plicht.”

Ze neemt een tijdelijk pauze van het schrijfwerk. “Ik heb geen spijt van deze beslissing. Ik heb met verschillende goede journalisten, leuke collega’s samengewerkt en mooie belangrijke verhalen geschreven. Vooral de verhalen die ik vanuit het aardbevingsgebied in Turkije heb gemaakt, draag ik voor altijd met mij mee”, aldus Demir.

Fotograaf Amaury Miller won onlangs de Zilveren Camera 2023 in de categorie Buitenland, voor werk dat hij samen met Demir maakte.

Thomas Hogeling heeft zijn laatste flexibele opinie geformuleerd, schrijft hij op Threads. In de serie voor de Volkskrant maakte Hogeling wekelijks een opinie “waaraan op dat moment behoefte is”. De serie liep sinds juni 2020.

Journalist Lotte Schmidt gaat met ingang van volgende maand onderzoeksjournalistiek uitvoeren voor streekomroep 1Almere, meldt ze op LinkedIn. Schmidt werkte sinds vorig jaar op freelancebasis voor de omroep.

De NOS heeft twee nieuwe correspondenten aangetrokken voor twee posten in Europa: Chiem Balduk vertrekt naar Berlijn waar hij de rechterhand en vervanger van correspondent Charlotte Waaijers wordt. En Christiaan Paauwe krijgt een permanente plek in het Poolse Warschau, waar hij correspondent Midden- en Oost-Europa wordt.

Radiomaker Cindy de Koning start deze vrijdag met haar eigen show op Radio Gelderland, De Koning te Rijk.  De Koning werkt sinds 2020 voor de omroep, waar ze onder meer Gelders Nieuws op tv presenteert, nieuwslezer is en regelmatig invalt als presentator op Radio Gelderland.

Met ingang van april is Amara Onwuka weer te zien bij RTL Nederland, als meteoroloog van RTL Weer en Buienradar. Ze werkte de afgelopen vijf jaar voor website Weer.nl en voor omroep SBS6 en tussen 2013 en 2019 als weervrouw bij de RTL-zenders. Onwuka maakt vanaf 1 april 2024 deel uit van het roulerende team van weerpresentatoren bij RTL.

Nieuwe stap in je loopbaan of ken je iemand die een transfer maakt? Laat het Villamedia weten. Mail de redactie via redactie@villamedia.nl. Vermeld in de subjectregel dat het om een transfer gaat.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.