basis naar compleet

— donderdag 1 februari 2024, 16:26 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: nieuwe columnisten voor EW en HP/De Tijd en Marte van Santen gaat naar Arts en Auto

© Roos Koole

Frank van Vliet verlaat na 44 jaar de journalistiek, weer een radioshuffle bij NPO Radio 2, Marte van Santen gaat naar Arts en Auto en nieuwe columnisten bij EW en HP/De Tijd. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 1 februari 2024, 17:32

Frank van Vliet (64) gaat na 44 jaar in de journalistiek vrolijk en vrijwillig met vroegpensioen, zo laat hij Villamedia weten. In zijn laatste functie was hij sinds 2013 ruim tien jaar chef buitenland bij de Telegraaf en daarvoor bijna twintig jaar buitenlands correspondent in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Midden-Oosten en Centraal Europa. In 1980 begonnen bij de Zaanlander in de Zaanstreek.

Emmely de Wilt verhuist naar een van de vrijgekomen tijdslots op NPO Radio 2. De presentatrice zal van maandag tot en met donderdag te horen zijn van 18.00 tot 20.00 uur. Deze uren waren eerst van Wouter van der Goes. Hij en zijn collega Frank van ‘t Hof stappen over naar Radio Veronica, zo werd vorige week bekend.

NPO Radio 2 liet al weten dat Morad El Ouakili het tijdslot van Van ‘t Hof overneemt. Desiree van der Heiden zal op de huidige uren van El Ouakili te horen zijn.

De Wilt was eerst in het weekend te horen op de zender. Jeroen van Inkel neemt deze uren van haar over. Wie zijn uurtjes dan weer pakt, is nog niet bekend.

Lisa Versteeg treedt toe tot het bestuur van Omroep WNL. Als zakelijk bestuurder vormt ze vanaf 1 februari een collegiaal bestuur met hoofdredacteur Bert Huisjes. Dat heeft de Raad van Toezicht van WNL bekendgemaakt. Versteeg maakt sinds 2022 deel uit van het management team. Eerst als manager bedrijfsvoering maar al snel ook verantwoordelijk voor het zakelijk management.

Marte van Santen start vandaag als coördinerend redacteur bij Arts en Auto, meldt ze op LinkedIn.

Jeanneau van Beurden is vandaag gestart als politiek redacteur bij Hart van Nederland, zo schrijft hij op LinkedIn. Hij liep daar eerder al stage.

Marente de Moor en Tessa Sparreboom beginnen in dit nieuwe jaar als columnist bij HP/De Tijd. Marente de Moor is een oude bekende van het tijdschrift. Ze is ex-HP-redacteur, Ruslandkenner en internationaal gevierd romancier. Ze zal zich vooral gaan richten op het vuur van de polarisatie, de agitprop in de media en de ambtenarij.

Tessa Sparreboom is neerlandica en zette haar eerste stappen bij het oudste studentenblad van Nederland, Propria Cures. Ze schrijft elke dinsdag op de site een cursief over media in de breedste zin van het woord.

Peter Koelewijn laat op X weten vanaf 1 februari te vertrekken bij Veronica Superguide! “Ik ga door als freelance journalist en commercieel tekstschrijver. Dat deed ik al één dag in de week naast mijn Veronica-werkzaamheden, maar ik ga er nu veel meer tijd beschikbaar voor maken.”

Nieuwe stap in je loopbaan of ken je iemand die een transfer maakt? Laat het Villamedia weten. Mail de redactie via redactie@villamedia.nl. Vermeld in de subjectregel dat het om een transfer gaat.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.