persveilig seminar

— zondag 12 juni 2022, 18:30 | 0 reacties, praat mee

Voetbalcommentator Frank Snoeks niet sentimenteel over afscheid: Ik ben toch niet dood?

Voetbalcommentator Frank Snoeks (NOS) doet vanaf de perstribune verslag van de wedstrijd PSV-Heerenveen. - © ANP/MARCEL VAN HOORN

Frank Snoeks heeft zonder emotie afgelopen week afscheid genomen van het live becommentariëren van de voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal voor de NOS. De wedstrijd tegen Wales was woensdag zijn laatste en dat deed hem eigenlijk niet zoveel. Volgens de verslaggever is hij gewoon niet zo sentimenteel. Laatste wijziging: 12 juni 2022, 18:34

“Nee, zeker niet als het over mezelf gaat. Ik kan dat misschien wel zijn als het over anderen gaat, maar voor mezelf heb ik dat niet zo. Het is gewoon werk wat ik gedaan heb”, zei de 66-jarige Snoeks, die 32 jaar lang wedstrijden van Oranje van commentaar voorzag, zondag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune.

Dat het een einde van een tijdperk is, doet Snoeks dan ook niet veel. “Het begin van het tijdperk vond ik veel meer de moeite waard, want dat was veel moeilijker. In die trein stappen was natuurlijk veel spannender”, zegt hij. “Hier ben ik heel relaxed over. Ik ben toch nog niet dood? Ik heb daar niet zo’n last van.”

Snoeks gaat met pensioen maar blijft nog wel actief voor de samenvattingen van het Eredivisie-voetbal. Ook neemt hij de tijd voor andere zaken. “Je hoeft niet bang te zijn dat ik me ga vervelen. Maar om hier nu al mijn hobby’s op te noemen, vind ik wat ver gaan. Ik heb een racefiets en daar ga ik nu wat vaker op zitten.”

Bekijk meer van

NOS Sport Frank Snoeks

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.