banner festival 23

— donderdag 7 juli 2022, 08:24 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Margriet Oostveen stopt als verslaggevercolumnist bij de Volkskrant en Sander van Hoorn presenteert Radio 1 Journaal

De wekelijkse transfers en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in medialand in de Transfer Thursday. - © Roos Koole/ANP

Na zestien jaar stopt Magriet Oostveen als columnist bij de Volkskrant en Sander van Hoorn heeft zijn correspondentschap voor de NOS in Brussel verruild voor de zaterdagse editie van het NOS Radio 1 Journaal. En er zijn nog meer transfers in de mediawereld deze week. Laatste wijziging: 8 juli 2022, 07:58

Pepijn Keppel (26), die in april van dit jaar debuteerde als schrijver van het boek ‘De laatste man’, schrijft vanaf september wekelijks een sportcolumn voor Trouw, zo maakt Keppel bekend op Twitter. ‘Een enorme eer en bovendien een jeugddroom die in vervulling gaat. ’ De column verschijnt iedere maandag. Hierbij neemt hij de rol over van Marijn de Vries, die Trouw onlangs verruilde voor NRC.

Petra Vethman treedt per 1 september in dienst bij DPG Media als adjunct-hoofdredacteur bij Margriet. Als ‘digital adjunct-hoofdredacteur’ wordt Vethman verantwoordelijk voor ‘content op alle digitale kanalen van Margriet’. Sinds 2020 was Vethman hoofdredacteur contentcreatie bij de ANWB. Daarvoor werkte ze voor onder andere JAN Magazine, Glamour, Cosmopolitan en Elegance.

Marlijn Weerdenburg wordt presentatrice van verschillende programma’s voor de publieke omroep AVROTROS. Ze was eerder al het gezicht van het tv-programma MolTalk, waarin de afleveringen van ‘Wie Is De Mol’ worden nabesproken. Weerdenburg gaat onder meer ‘DNA Onbekend’ presenteren en is in augustusnaast Frits Sissing te zien tijdens de live-uitzending van de Musical Awards, the Kick-off vanaf de Uitmarkt.

Na zestien jaar stopt Margriet Oostveen als verslaggever-columnist bij de Volkskrant, meldt Oostveen op Twitter. ‘Ik schrijf nu 16 jaar columns en vind het welletjes. Ik wil weer de langere baan op, en mag die grotere verhalen gaan schrijven vanuit de wetenschapsredactie.’ Van 1996 tot en met 2014 werkte Oostveen voor NRC, in 2015 stapte ze over naar de Volkskrant.

Correspondent Sander van Hoorn heeft Brussel vaarwel gezegd, waar hij voor de NOS de EU volgde. Brussel was voor Van Hoorn het eindstation van een lange carrière als buitenlandcorrespondent: zestien jaar lang werkte hij in Israël/Palestina, Libanon en België. ‘Na 16 jaar ga ik mijn eigen land weer herontdekken’, schrijft hij. Van Hoorn zal zijn moederland ‘herontdekken’ als zaterdagse presentator van het NOS Radio 1 Journaal en als binnenlandverslaggever voor de NOS.

Na zes jaar stopt Olof van Joolen als defensieverslaggever voor De Telegraaf, zo schrijft Van Joolen in de rubriek ‘In het vizier’ in de krant. Hij wordt chef van de algemene verslaggeverij. ‘Militairen die ik over de transfer sprak vonden het volkomen normaal. Een militair zit maar een jaar of drie op dezelfde stoel, dus weet niet beter. En emoties zijn er om uit te schakelen, dus door. Ik zie dat anders.’

Verslaggever Rianne de Zeeuw-Heus maakt een nieuwe stap binnen het AD: na zes jaar te hebben gewerkt voor de Westlandse editie van het Algemeen Dagblad maakt ze nu de overstap naar de Delftse editie van AD Haagse Courant.

Na te hebben gefreelanced voor het Financieele Dagblad treedt Puck Sie nu in dienst bij de zalmroze krant als redacteur financiële markten. Voor het FD volgt Sie de portefeuille vermogensbeheer en pensioenbeleggingen. ‘‘Ha Puck, hoe gaat het met de beurs?’, grappen vrienden tegen me sinds ik freelance voor het FD. Die vraag kan ik steeds beter beantwoorden, want sinds juni ben ik in dienst als redacteur financiële markten bij het FD: mijn eerste échte baan!’, schrijft ze.

Stijn van Nuland heeft zijn stage bij EenVandaag nog nauwelijks afgerond, maar treedt in dienst bij ‘de buren’ van EditieNL als verslaggever, zo schrijft hij.

Tips of suggesties voor Transfer Thursday? Stuur ons een e-mail via redactie@villamedia.nl.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.