training eu starters

— donderdag 6 april 2023, 15:00 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Bart Maat stapt over naar NRC en Marco Knippen verlaat Trouw

Bart Maat won de ANP Fotoprijs van het Jaar met zijn 'functie elders'-foto. Nu stapt hij over naar NRC - © Lex van Lieshout / ANP

Na tien jaar verruilt 'functie elders-'fotograaf Bart Maat het ANP voor NRC en na iets minder dan een jaar vertrekt Marco Knippen weer bij Trouw. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 18 april 2023, 09:21

Argos maakt dit jaar een uitstapje naar televisie. In de uitzendingen gaan Nikki van der Westen (Zembla) en Nina van Raaij (Bureau Buitenland) aan de slag als onderzoekers. Saskia Adriaens (voorheen freelancer, voor o.a Pointer, Kruispunt en De Waterman (BNNVARA)) gaat als verslaggever aan de slag. De uitzendingen zullen in het voor- en najaar te zien zijn op NPO 2.

Van Rotterdam naar Zeeland: Jorien de Wit gaat van het AD Rotterdams Dagblad naar de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) als nieuwsanalist.  Daar gaat ze aan de slag met onderwerpen als digitaal en data.

Jacobien van der Kleij begint haar eerste baan op de buitenlandredactie bij RTL. Na vijf maanden bij het radioprogramma Bureau Buitenland smaakt de wereld om ons heen naar meer. Nu zal ze zich specialiseren in nieuws uit Frantsalige gebieden, schrijft ze op LinkedIn.

Vanessa Spaanderman laat weten dat ze aan de slag gaat bij Dtv Nieuws als verslaggever en redacteur.

Lisanne van Spronsen stopt met freelancen gaat werken voor de radioredactie van NOS op 3 radio én NOS Stories, schrijft ze op LinkedIn.

Mark Middel, nu nog correspondent Noord Nederland bij NRC, verhuist voor de krant naar het Poolse Warschau, waarvanuit hij voor de krant verslag zal doen als correspondent Midden- en Oost Europa.

Marco Knippen heeft - in goed overleg - besloten Trouw te verlaten. ‘Ondanks de prettige collegiale omgang binnen de sportredactie ontbrak de gewenste professionele synergie. Ik kijk met plezier terug op het optrekken met de collega’s, al heeft mijn overstap niet de voldoening gebracht waarnaar ik zocht. De afgelopen periode heeft mij als journalist verrijkt en nieuwe inzichten verschaft’, mailt Knipen.
Knippen verruilde in september vorig jaar na 24,5 jaar de sportredactie van Mediahuis regionaal (Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, De Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant) voor die van Trouw. Rond zijn overstap sprak Knippen met Villamedia.

Bij NRC maakt Koen Marée in het komende half jaar een overstap van de nieuwsdienst naar de economieredactie. Hij zal daar de portefeuille sociale economie voor zijn rekening nemen.

Vanaf 1 mei wordt fotograaf Ahmet Polat de nieuwe hoofdredacteur van omroep HUMAN. Met de komst van Polat wordt de hoofdredactie van de groeiende publieke omroep verder versterkt. De hoofdredactie bestaat nu uit Willemien van Aalst en Marc Josten, waarbij Van Aalst ook de functie van directeur bekleedt.

Na tien jaar neemt fotograaf Bart Maat - onder andere bekend van de ‘functie elders’-foto’ - afscheid van het ANP. Woensdag begon Maat als fotograaf voor NRC, en hij mocht direct aan de slag bij het Kamerdebat over de verkiezingsuitslag van de Provinciale Statenverkiezingen.

Bij de NPO is Kevin Goes (37) per 1 juni benoemd als manager van NPO Luister, de dienst van de publieke omroep waarin alle podcasts gebundeld zijn. Goes is afkomstig van DPG Media, waar hij in 2019 eerst podcast-coördinator was bij het AD. Vervolgens werd hij head of content audio on demand voor alle Nederlandse en Belgische titels van DPG Media.

Nieuwe baan of ken je iemand die een overstap maakt binnen of buiten de journalistiek? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. “Transfer”.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.