— donderdag 3 augustus 2023, 11:15 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Karlijn Goossen (EO) gaat leergang ‘journalistiek leiderschap’ ontwikkelen en eerste coördinator social media bij NOS Sport aangesteld

Karlijn Goossen

In samenwerking met Stichting Democratie en Media gaat EO's adjunct-hoofdredacteur Journalistiek Karlijn Goossen de basis leggen voor een leergang journalistiek leiderschap. De nieuwe hoofdredacteur Wendy van Poorten gaat voor een (vrijwel) volledig digitale toekomst voor Ouder van Nu en Bart Luppes wordt de eerste coördinator social media bij NOS Sport. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 4 augustus 2023, 09:11

Datajournalist Manon van Koppen is begonnen bij dagblad AD. Ze werkte hiervoor bij het ANP. “Ik heb een leuke tijd gehad bij het ANP. Bedankt alle collega’s voor de ervaring en kansen. Heel veel van jullie mogen leren”, schrijft Van Koppen op LinkedIn.

Bart Elzendoorn stapt per 1 september over van Omroep Brabant naar RTL Nieuws, waar hij samensteller/redacteur wordt. “Spannend, maar heel veel zin in!”, schrijft Elzendoorn op LinkedIn. Hij werkte tien jaar voor de regionale omroep.

Sushmita Lageman maakt de switch van de lokale omroep OPEN Rotterdam naar een nieuwe baan als redacteur binnen de NPO, op de redactie van actualiteitenrubriek EenVandaag (AVROTROS). Lageman gaat daar fulltime aan de slag als onderdeel van een omroepbrede journalistieke traineeship van de NPO, schrijft ze op LinkedIn.

Bart Luppes gaat per 1 september aan de slag als coördinator social media bij NOS Sport. Luppes is de eerste specfieke social media-coördinator voor die deelredactie.

Ouders van Nu stopt vrijwel compleet met print en richt zich op een digitale toekomst, onder de nieuwe hoofdredacteur Wendy van Poorten. Zij is deze maand begonnen. “We gaan ervoor zorgen dat het merk de komende 55 jaar nét zo relevant blijft”, aldus Van Poorten over de plannen met de titel.

Ruud Bouma is deze maand officieel begonnen als de nieuwe multimediale correspondent Noord-Amerika bij de NOS. Hij volgt Lucas Waagmeester op, die naar Nederlad terugkeerde om adjunct-hoofdredacteur Nieuws te worden. Bouma werkte ruim twintig jaar voor Nieuwsuur (NTR/NOS) en diens voorloper NOVA (NOS/VARA).

Adjunct-hoofdredacteur Journalistiek bij de EO Karlijn Goossen meldt op LinkedIn dat ze de komende maanden werkt aan het ontwikkelen van een leergang ‘leiderschap in journalistiek / journalistiek leiderschap’. Goossen zal best practices onderzoeken, boeken en vakwetenschappelijke publicaties doornemen en geprekken voeren met journalistieke collega’s.

De ontwikkeling van een leergang wordt gesteund door Stichting Democratie en Media. “Nuttig en noodzakelijk, praktijkrelevant en inhoudelijk verdiepend, uitdagend en betekenisvol werk”, stelt Goossen trots.

Marlou Visser stapt per 1 september over van De Financiële Telegraaf naar de stadsredactie van de krant. Haar eerste interview voor die redactie is al een feit, een interview met Pride-ambassadeur Raymond Timmer, vrachtmanager voor vliegmaatschappij Delta.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.