Nieuwe leden NVJ november

— dinsdag 1 maart 2022, 13:10 | 0 reacties, praat mee

Martha Riemsma vertrekt bij De Twentsche Courant Tubantia

ANP

Hoofdredacteur Martha Riemsma stopt per 1 mei bij dagblad De Twentsche Courant Tubantia. Riemsma is dan op de kop af acht jaar hoofdredacteur geweest."Er was never a dull moment", meldt ze aan haar redactie. Ze vertrekt ook bij DPG Media, omdat ze iets anders wil gaan doen: "Wat daar gloort, weet ik nog niet precies." Laatste wijziging: 1 maart 2022, 13:11

“Ik ben trots op de reis die we hebben gemaakt. De overname door DPG, twee verhuizingen van de centrale redactie in Enschede, de gigantische sprong naar de digitale toekomst. En dan dealden we ook nog eens twee jaar met corona”, schrijft Riemsma aan haar collega’s.

Uitgever Erik van Gruijthuijsen prijst Riemsma’s energie en wijze waarop ze de afgelopen jaren het belang van regionale journalistiek heeft uitgedragen, zegt hij in Tubantia.

In 2014 wekte de aanstelling enige verbazing, omdat Riemsma op dat moment niet direct een journalistieke achtergrond had. Ze was onder meer bij het toenmalige Wegener communicatiemanager en consultant. Interim-hoofdredacteur Ger Dijkstra vond die weerstand indertijd een vorm van conservatisme. Riemsma’s benoeming was volgens Dijkstra een logisch gevolg van het veranderde medialandschap.

Secretaris van de redactieraad Kelly Adams stelt dat de redactie het jammer vindt dat Riemsma vertrekt. De sfeer op de redactie was onder Riemsma “open en veilig”, aldus Adams, “waarbij je kansen krijgt om plannen uit te voeren en er ruimte is om dingen te doen om je te ontwikkelen. Podcast, video, een collega werkt aan boek.”

De redactieraad gaat donderdag praten over de wensen voor een opvolger. Meer bij De Twentsche Courant Tubantia

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.