PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— donderdag 14 juli 2022, 13:17 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Bart Mos verlaat De Telegraaf. Loes Reijmer wordt weer verslaggever en Parool-recensent Erik Voermans vertrekt.

UPDATE Hela hola! Nóg een zwik transfers? De redacteur van dienst bleek een verhuisdoos met andere collega's over het hoofd te hebben gezien. Transfer Thursday Part II, kortom. De Telegraaf verliest journalist Bart Mos. Parool-recensent Erik Voermans vertrekt bij de krant; van hem verschijnt volgende maand een eerste roman. Loes Reijmer (Volkskrant) stopt met columneren en wordt weer verslaggever. Laatste wijziging: 14 juli 2022, 13:21

Henk van der Aa (voormalig hoofdredacteur Journalistiek bij KRO-NCRV) is begonnen aan zijn eerste zzp-klus, meldt hij op LinkedIn. Hij vervangt de komende maanden Jessica Villerius bij productiebedrijf Posh Productions, die herstelt van een operatie. “Ik voel me vereerd en blij met deze kans. Een mooi team, met veel mooie nieuwe series en specials in de pijplijn. Zin om me als programmamaker, regisseur en eindredacteur op de verschillende verhalen te storten.”

Bodil Tummers meldt op LinkedIn dat ze is begonnen als redacteur bij talkshow RENZE (RTL4). Na de zomer begint ze ook bij Humberto voor diens weekendshows. “Zin in!”

Loes Reijmer heeft afgelopen zaterdag in de Volkskrant afscheid genomen van haar lezers. Ze stopt met columns schrijven en wordt weer verslaggever.

Rianneke Mees-Huibers meldt dat ze volgende maand als docent aan de School voor Journalistiek in Utrecht begint. “Ik ga er onder andere het vak ‘Bestuur’ geven. En daar heb ik zin in!”

Marco Knippen gaat met ingang van september aan de slag voor het Noordhollands Dagblad. Dat meldt hij op Twitter. Villamedia sprak met Knippen over zijn nieuwe baan.

Woordvoerder Silvia Pilger maakt half augustus de overstap van de Autoriteit Persoonsgegevens naar KPMG Nederland. Eerder werkte ze als woordvoerder bij vakbond FNV en als journalist, onder meer bij Nieuwsuur en NOVA.

Kees Wilbrink stopt na bijna twee als directeur partnerships bij DPG Media, meldt Adformatie. Wilbrink start per 1 september als bij Ocean Outdoor Nederland, een bedrijf dat is gespecialiseerd in buitenreclame via schermen.

Een end of an era: prijswinnend journalist Bart Mos vertrekt bij De Telegraaf en stapt per september over naar de onderzoeksredactie bij Het Financieele Dagblad. Samen met Joost de Haas won Mos een Tegel voor hun artikelenreeks over een vermeend lek bij de inlichtingendienst.

De Haas en Mos werden in 2006 door de rechter gegijzeld omdat ze hun bronnen voor die stukken weigerden te onthullen.

Mariska Schulte meldt op LinkedIn dat ze haar baan als redactiechef bij Ouders van Nu (DPG Media Magazines) heeft opgegeven om te gaan freelancen. Ze werkte acht jaar voor Ouders van Nu en daarvoor tien jaar bij Flair.

 

Muziekjournalist Erik Voermans schreef 33 jaar over klassieke muziek voor dagblad Het Parool. Voermans schreef een roman die volgende maand uitkomt, over een componist die in de jaren vijftig vanuit de Sovjet-Unie naar Nederland vlucht.

Het Parool hield een lezenswaarsdig afscheidsinterview met Voermans. “Een recensie zegt net zoveel over degene die hem schreef als over het besproken kunstwerk, meer zelfs waarschijnlijk. In die zin zijn mijn ongeveer 5000 recensies voor de krant een langgerekte autobiografie.”

Dj Lex Gaarthuis heet vandaag zijn laatste avondshop op Radio 10. Hij schrijft op Instagram toe te zijn aan “nieuwe dingen op radio- en mediagebied in de breedste zin van het woord”.

Kristel van Teeffelen is sinds deze maand Chef Nieuws bij Trouw, na ruim 11 jaar als verslaggever te hebben gewerkt.

Tips of suggesties voor onze Transfer Thursday? Stuur ons een e-mail op redactie@villamedia.nl.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.