— donderdag 21 april 2022, 12:30 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Johann de Graaf naar WNL, Annelies Bontjes ogen en oren voor Trouw in België en Heijmans (Volkskrant) krijgt onbetaald schrijfverlof

ANP

Annelies Bontjes heeft de verhuisdozen uitgepakt en begint voor Trouw als correspondent België. Toine Heijmans gaat met onbetaald verlof om een nieuwe roman te schrijven. Verder transfers richting WNL en AD. Ook de New York Times heeft een nieuwe hoofdredacteur.

Eindredacteur Johann de Graaf stapt over van regionale omroep RTV Oost naar WNL. Hij wordt daar verantwoordelijk voor radio en podcasts.

Tom van der Meer verlaat deze zomer over van het Brabants Dagblad en stapt over naar de landelijke redactie van het AD. Hij kijkt uit naar de nieuwe uitdaging.

Annelies Bontjes is vanaf nu de nieuwe correspondent België voor dagblad Trouw, meldt ze op Twitter.

Volkskrant-columnist en journalist Toine Heijmans gaat bezig aan een boek, meldt hij op Twitter. Hij krijgt ‘onbetaald romanverlof’ terwijl Jarl van der Ploeg de komende periode zijn kolommen vult. Heijmans won in februari de Nederlandse Boekhandelsprijs 2022 voor zijn roman Zuurstofschuld.

En de New York Times, de invloedrijkste krant van de Verenigde Staten, heeft ook een nieuwe hoofdredacteur. Dean Baquet gaat binnen de uitgeverij een nieuw - maar nog onbekend - project opzetten. De huidige adjunct-hoofdredacteur Joseph Kahn schuift een salarisschaal op.

Onder Kahns leiding werd ingezet op internationale expansie en online. Dat heeft de krant geen windeieren gelegd, maar het doel is nu een diverser publiek te lokken met journalistieke randproducten. Dat is niet geheel zonder risico.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.