training eu starters

— donderdag 1 juni 2023, 12:15 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Arjen Vos wordt weer ‘gewoon’ verslaggever en Fleur de Weerd gaat zich verdiepen in Afrika

ANP

Arjen Vos neemt afscheid van zijn baan als chef bij het Brabants Dagblad, BN/DeStem en het Eindhovens Dagblad en wordt weer 'gewoon' verslaggever. En Fleur de Weerd verdiepte zich lange tijd in Oekraïne en gaat zich nu ook buigen over Afrika. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 1 juni 2023, 14:03

Elise Spetter kreeg bloemen, want ze neemt afscheid van de redactie van het AD Rotterdams Dagblad. Spetter blijft wel in Rotterdam wonen en gaat voortaan aan de slag voor RTL Nieuws op de online nieuwsredactie, laat ze weten op Twitter.

Van Dagblad van het Noorden naar DUO: Rosa Timmer had vorige week haar laatste werkdag als leidinggevende en verslaggever voor DVHN. Na dertien jaar stapt ze over naar DUO, waar ze aan de slag gaat als leidinggevende van de communicatieafdeling.

Arjen Vos wordt weer ‘gewoon’ verslaggever. Hij neemt afscheid van zijn baan als chef bij het Brabants Dagblad, BN/DeStem en Eindhovens Dagblad. ‘De laatste tijd kreeg ik steeds vaker het gevoel dat het na zestien jaar leidinggeven (in zeven verschillende rollen) tijd is om een keer op de reset-knop te drukken en weer ‘gewoon’ verslaggever te worden’, schrijft hij op LinkedIn. Vanaf 5 juni gaat Vos verhalen maken in Helmond.

Vanaf 1 augustus start Lucas Goes als zakelijk directeur bij de NTR. Daar zal hij samen met mediadirecteur Willemijn Francissen zal in het collegiaal bestuur de directie voeren, meldt de omroep. Goes stopt als algemeen directeur bij PowNed.

Sabien Froger schrijft op LinkedIn dat ze aan de slag gaat als online redacteur bij Vipmedia Publishing & Services.

Pieter van Klinken stopt na 25 jaar als journalist en begint half augustus met de opleiding tot agent. Hij laat daarmee zijn baan als rechtbankcorrespondent achter zich. ‘De journalistiek is me lief en dat zal altijd blijven. Maar ik zou er spijt van krijgen als ik niet mijn gevoel en idealen zou volgen’, zegt Van Klinken op Twitter.

Van Oekraïne naar Afrika: Fleur de Weerd meldt op LinkedIn dat ze is begonnen op de buitenlandredactie van de Volkskrant. Ze zal zich daar gaan richten op Afrika en Oekraïne. De Weerd was lange tijd Oekraïne-correspondent voor verschillende media.

Ben jij iemand die een nieuwe stap maakt in z’n loopbaan of ken je iemand met een nieuwe baan? Tips, suggesties en opmerkingen zijn welkom via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.