training eu starters

— zondag 12 maart 2023, 07:20 | 0 reacties, praat mee

Tom Egbers zondag niet te zien bij NOS Sport - Meldpunt MORES onbereikbaar

© ANP / Maurice van Steen

Tom Egbers is zondag niet bij de NOS op televisie te zien. Dat laat een woordvoerder van de omroep weten. Hij wordt vervangen door Ger van 't Hof. Egbers wil daarmee naar eigen zeggen rust bieden aan de redactie en het programma, vanwege de ontstane commotie na het artikel in de Volkskrant, aldus de woordvoerder. Laatste wijziging: 12 maart 2023, 16:32

Egbers ging zaterdagmiddag met de directie van de NOS in gesprek over de ontstane situatie. De presentator vertoonde volgens het betreffende Volkskrant-artikel grensoverschrijdend en intimiderend gedrag op de redactie van NOS Sport. Zo zou hij onder meer een vrouwelijke collega met wie hij een affaire had gehad, hebben gepest.

In het stuk betuigt Egbers spijt van zijn acties. “Ik kijk op deze hele periode terug als een uitzonderlijk verdrietige, waarin ik fouten heb gemaakt. Daarvan heb ik spijt. Ik kan het helaas niet terugdraaien.”

De woordvoerder laat verder weten dat de NOS in gesprek gaat “met alle medewerkers die in het artikel voorkomen”.

Lees ook: ‘Het einde van de barokke vunzigheid bij NOS Sport’

Meldpunt MORES onbereikbaar
Meldpunt MORES is, net als vrijdagavond, ook zaterdag niet bereikbaar voor commentaar op het onthullende artikel.

MORES is het meldpunt voor ongewenst gedrag in de culturele en creatieve sector. Voorzitter is Janke Dekker, die getrouwd is met NOS-presentator Tom Egbers. Hij zou zich volgens het Volkskrantartikel schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend en intimiderend gedrag.

Dekker heeft onlangs haar werkzaamheden voor MORES tijdelijk neergelegd. Bestuurslid Amber de Vente vervangt haar. Het meldpunt stelde eerder dat het besluit van Dekker “absoluut geen verband houdt” met het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Het is de bedoeling dat Dekker in april weer terugkeert als voorzitter en gezicht van MORES.

Bekijk meer van

Tom Egbers NOS Sport MORES

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.