— donderdag 29 januari 2015, 09:21 | 0 reacties, praat mee

‘TMG verkoopt fors minder advertenties’

Marcel Antonisse / ANP

De overgang naar tabloidformaat en het ineenschuiven van dagblad Spits en Metro in oktober vorig jaar heeft Telegraaf Media Groep (TMG) nog weinig voordeel opgeleverd: de bruto-omzet nam in het vierde kwartaal wel toe, maar het aantal advertenties daalde sterk. Dat meldt vakblad Adformatie op cijfers van Nielsen-data. In het vierde kwartaal van 2013 bevatte De Telegraaf 2.710 advertentiepagina's, de eigen promoties niet meegeteld. In hetzelfde kwartaal van 2014 waren dat er nog 1.674. In Metro, dat na de opheffing van Spits de enige gratis krant is, zag over dezelfde periode ook een daling van 1.186 naar 976 advertentiepagina's. Volgens kenners heeft De Telegraaf last van de keuze om tarieven niet te verlagen (en in het geval van Metro soms zelfs met tientallen procenten te verhogen) terwijl concurrent De Persgroep standaard goedkopere tarieven per duizend stuks (CPM) hanteert. Zodra de overname van Wegener rond is, zal CPM ook daar worden ingevoerd, is de verwachting. TMG zal er volgens de kenners in Adformatie niet aan ontkomen om de eigen advertentietarieven met een kwart of meer te zullen moeten verlagen. Meer bij Adformatie

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.