NVJ compleet lid

— donderdag 16 juni 2011, 09:15 | 2 reacties, praat mee

TMG betaalde 53 miljoen euro voor Hyves

TMG betaalde 53 miljoen euro voor Hyves

Telegraaf Media Groep (TMG) heeft voor Hyves een totale overnamesom van 53 miljoen euro betaald. Dat schrijft medeoprichter van de sociale netwerksite Raymond Spanjar in het donderdag verschenen boek over het bedrijf 'Van 3 naar 10.000.000 vrienden'. TMG nam Hyves in november vorig jaar over. Eerder was al bekend dat de waardering voor Hyves was 43,7 miljoen euro was, maar hiernaast ontving Hyves nog voor 9,3 miljoen aan liquide middelen, zo maakt Spanjar bekend. Spanjer maakte ook bekend te vertrekkken bij de sociale netwerksite, hij gaat weer reizen. Meer bij de Volkskrant / ANP via NU.nl Laatste wijziging: 16 juni 2011, 11:35

Bekijk meer van

TMG

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

J.Elekan, 16 juni 2011, 14:54

Omdat de Villamedia-tekst ‘..hiernaast ontving Hyves nog voor 9,3 miljoen aan liquide middelen..’ lezers op een verkeerd been kan zetten:
TMG betaalde € 43,7 miljoen voor Hyves (zie het jaarverslag van TMG over 2010 (pagina 63) via http://www.tmg.nl). Niet meer en niet minder. Maar omdat Hyves afgerond € 10 miljoen aan geldmiddelen bezat (geld dat op het moment van de koop -via de kas van Hyves- feitelijk dus al in het bezit was van de vorige eigenaren) wordt er gesproken van een overnamebedrag van € 53 miljoen.

Hans Elekan
Hoofd Investor Relations & Woordvoering
TMG

R. Mulders, 16 juni 2011, 15:05

De Volkskrant en Villamedia schermen met de bedragen alsof het nieuws is. Die 53 mln euro was allang bekend, dat staat in het TMG-jaarverslag dat in maart uitkwam.

Robert Mulders
Redacteur Het Financieele Dagblad

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.