— vrijdag 24 februari 2023, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Tim Hofman neemt prijs voor Journalist van het Jaar in ontvangst

Tim Hofman heeft donderdagmiddag in een stampvolle theaterzaal van de Centrale Bibliotheek van Den Haag de prijs voor Journalist van het Jaar 2022 in ontvangst genomen. Ook ontving hij traditiegetrouw het bronzen beeldje van beeldhouwer Loek Bos. Hofman volgt wetenschapsjournalist van de Volkskrant Maarten Keulemans op. Laatste wijziging: 27 februari 2023, 09:26

Hofman (34) kreeg de prijs van Journalist van het Jaar 2022 voor de onthullingen op het YouTube-kanaal BOOS (BNNVARA) over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het RTL-programma The Voice of Holland.

Het maatschappelijk belang van de uitzending behoeft geen betoog, stelde de jury vast. Helaas is het inmiddels zonneklaar dat machtsmisbruik in alle geledingen van de maatschappij voorkomt. De productie BOOS This is the Voice zorgde voor een beslissende doorbraak van dit besef.

Hofman droeg de prijs donderdag onder anderen aan zijn voltallige BOOS-redactie op, die ook in Den Haag aanwezig was.

Jesse van Maanen ontvangt de Villamedia Afstudeerprijs
Eerder op de middag kreeg Jesse van Maanen de Villamedia Afstudeerprijs uit handen van juryvoorzitter Aleid Truijens overhandigd. De 22-jarige Van Maanen maakte de ‘rap-documentaire’ Ongehoord, over jongeren die in gesloten jeugdinrichtingen opgesloten worden in een isoleercel.

Van Maanen schreef en rapt zelf het verhaal van een jong meisje dat in een gesloten instelling van de Jeugdzorg opgesloten wordt in een isoleercel. ‘Een originele manier om urgente kwesties onder de aandacht te brengen van een breed en jong publiek’, aldus de jury.

Villamedia kiest sinds 2006 jaarlijks de Journalist van het Jaar. Eerdere winnaars zijn onder anderen Maarten Keulemans, Geertjan Lassche, Bas Haan, Kim van Keken, Pieter Klein en Jan Kleinnijenhuis. De jury van de Journalist van het Jaar bestaat uit de redactie van Villamedia, aangevuld met medewerkers van de titel en de redactie-adviesraad.

De Journalist van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag. De gemeente is er trots op dat de prijs wederom werd uitgereikt in ‘de stad van Vrede en Recht, die opkomt voor het belang van vrije en onafhankelijke journalistiek’.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.