banner festival 23

— vrijdag 19 februari 2016, 13:08 | 0 reacties, praat mee

Tijdschrift The New Yorker verfilmt artikelen

Het Amerikaanse blad The New Yorker begint videokanaal The New Yorker Presents. Hierin worden onder andere artikelen, verhalen en essays uit het blad verfilmd. Dit meldt NRC. Het eerste verhaal is een artikel geschreven door Pulitzerprijs-winnaar Lawrence Wright.

Afleveringen op het kanaal zijn ongeveer een half uur lang en te zien via Amazon. In de eerste aflevering, genaamd The Agent, is het verhaal te zien van Ali Soufan. Hij is een getalenteerde jonge FBI agent die denkt dat de aanslagen op het Word Trade Center in 2001 voorkomen hadden kunnen worden als de FBI beter was geïnformeerd door de CIA. Pulitzerprijs-winnaar Lawrence Wright schreef het artikel in 2006.

Het eerste verhaal is een beladen thema, maar het blad wisselt dit af met vrolijke onderwerpen. Er wordt elke dinsdag een nieuwe aflevering online gezet. Een voorproefje van de eerste aflevering is hier te zien:

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.