— vrijdag 19 februari 2016, 13:08 | 0 reacties, praat mee

Tijdschrift The New Yorker verfilmt artikelen

Het Amerikaanse blad The New Yorker begint videokanaal The New Yorker Presents. Hierin worden onder andere artikelen, verhalen en essays uit het blad verfilmd. Dit meldt NRC. Het eerste verhaal is een artikel geschreven door Pulitzerprijs-winnaar Lawrence Wright.

Afleveringen op het kanaal zijn ongeveer een half uur lang en te zien via Amazon. In de eerste aflevering, genaamd The Agent, is het verhaal te zien van Ali Soufan. Hij is een getalenteerde jonge FBI agent die denkt dat de aanslagen op het Word Trade Center in 2001 voorkomen hadden kunnen worden als de FBI beter was geïnformeerd door de CIA. Pulitzerprijs-winnaar Lawrence Wright schreef het artikel in 2006.

Het eerste verhaal is een beladen thema, maar het blad wisselt dit af met vrolijke onderwerpen. Er wordt elke dinsdag een nieuwe aflevering online gezet. Een voorproefje van de eerste aflevering is hier te zien:

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.