— maandag 17 augustus 2015, 11:51 | 0 reacties, praat mee

Tiende ronde Persinnovatieregeling van start

Lex van Lieshout / ANP

Tussen 20 augustus en 20 september kunnen ideeën voor vernieuwde journalistieke projecten worden ingediend bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Het is de tiende keer dat het Stimuleringsfonds een dergelijke ronde onder de zogeheten Persinnovatieregeling organiseert.

In verleden konden onder meer Blendle en De Correspondent via deze regeling de eerste basis leggen. Ingediende voorstellen worden beoordeeld op het innovatieve karakter, waarbij van belang is dat het idee vernieuwend is. Er moet uiteraard een journalistiek belang mee gediend zijn en last but not least dient het project haalbaar te zijn: schaalt het, wie zijn potentiële partners en hoe potentieel lucratief is het.

Ideeën die geselecteerd worden gaan door naar een tweedaagse sessie om het idee aan te scherpen, wat het Stimuleringsfonds de snelkookpan noemt.  Per aanvraag kan subsidie, in de vorm van een uitkering, worden verstrekt van maximaal 100.000 euro. De subsidie geldt voor een periode van één jaar.

Vanaf donderdag 20 augustus publiceert het Stimuleringsfonds op deze pagina meer informatie hoe je aan de tiende ronde van de Persinnovatieregeling kunt deelnemen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.