— maandag 27 juni 2022, 10:44 | 0 reacties, praat mee

Thomas van Groningen en LINDA.meiden hoofdredacteur Mandy Woelkens te zien in De Slimste Mens

De kandidaten van de eerste aflevering van De Slimste Mens. - © KRO-NCRV

Verschillende journalisten, waaronder Thomas van Groningen (politiek verslaggever van talkshow Op1) en Mandy Woelkens, hoofdredacteur van LINDA.meiden, zijn deze zomer te zien in de populaire televisiequiz De Slimste Mens (KRO-NCRV, NPO 2) Laatste wijziging: 28 juni 2022, 08:38

De quiz wordt al sinds jaar en dag gepresenteerd door oud-nieuwslezer Philip Freriks, die in zijn taak wordt bijgestaan door de ‘eenkoppige jury’ van Maarten van Rossem. In het kader van de twintigste editie doet een aantal kandidaten mee die een bijzondere link hebben met de populaire kennisquiz: komiek Philippe Geubels, die al jaren jureert in de Vlaamse variant van De slimste mens en Anniko van Santen, presentatrice van Opsporing Verzocht. Zij won in 2009 De Slimste bij RTL 4.


Presentator Tim Senders, schrijfster Femke van der Laan en politiek verslaggever Thomas van Groningen bijten het spits af in de eerste aflevering van dit seizoen. Daarnaast zijn onder andere culturele alleskunner Erik van Muiswinkel, Olympisch schaatskampioen op de 1000 meter Thomas Krol, LINDA.meiden hoofdredacteur Mandy Woelkens, modeontwerper Bas Kosters, Goldband-zanger Milo Driessen en actrice Soumaya Ahouaoui, bekend van onder andere de film Marokkaanse bruiloft, deze zomer te zien in De slimste mens.

Ter ere van het twintigste seizoen krijgen de afleveringen een nostalgisch tintje, want de vragen in de bekende ‘Open Deur’-ronde worden gesteld door verschillende oud-winnaars van het programma. Eerder werd bekendgemaakt dat dit jubileumseizoen van De slimste mens twee series kent. Naast de serie op tv, brengt KRO-NCRV vanaf vrijdag 22 juli ook een speciale online reeks op NPO Start. In De slimste mens: All Stars nemen zestien fanatieke oud-finalisten, waaronder Klaas Dijkhoff, Francis van Broekhuizen, Owen Schumacher en Stefano Keizers, het tegen elkaar op.

De eerste aflevering van de quiz wordt vanaf maandag 11 juli elke werkdag uitgezonden.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.