uitreiking JvhJ 2021

— vrijdag 17 oktober 2014, 15:38

Anchors minder in beeld bij Brandpunt

De presentatoren van de actualiteitenrubriek Brandpunt komen na de samenvoeging met Altijd Wat alleen nog maar in beeld als dat van toegevoegde waarde is voor de kijker. Dat bevestigt Leo Fijen, hoofd journalistiek bij KRO-NCRV aan Villamedia. Waar de presentatoren van Brandpunt nu nog in iedere reportage te zien zijn, komen ze straks alleen nog maar in beeld 'als ze de kijker bij de hand kunnen nemen en ter plekke zijn', aldus Fijen. 'Dat zorgt er ook voor dat de reportages straks minder op elkaar lijken.' Fijen stelt daarnaast dat de huidige Brandpunt-anchors Aart Zeeman, Fons de Poel, Henk van der Aa, Liesbeth Staats en Sven Kockelmann én de presentatoren van Altijd Wat bij het programma betrokken blijven als 'geprofileerde verslaggevers'.

Twee weken geleden is de afdeling journalistiek van de fusieomroep ingelicht over het plan. Aan de verdere invulling van het nieuwe actualiteitenprogramma wordt nog gewerkt. Het nieuwe programma, dat vanaf januari op de buis verschijnt, verder gaat onder de naam Brandpunt, maar is volgens Fijen wel een compleet nieuw programma.

‘We willen het eigenzinnige van Altijd Wat en het beeldende van Brandpunt bij elkaar voegen tot het beste van twee werelden’, verduidelijkt Fijen.

‘Zo willen we dé achtergrondrubriek van Nederland worden.’ Brandpunt en Altijd Wat fuseren op aandringen van de NPO, die van mening is dat samenwerking ‘tot nog veel mooiere dingen kan leiden’. Brandpunt en Altijd Wat zijn sinds het televisieseizoen 2010-2011 wekelijks te zien.

Bekijk meer van

KRO-NCRV Brandpunt

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.