training eu starters

— dinsdag 14 februari 2023, 07:40 | 1 reactie, praat mee

The New York Times daagt Von der Leyen om sms’jes met baas vaccinfabrikant

Ursula von der Leyen - © EPA / Christoph Petit Tesson

The New York Times vraagt de Europese rechter om de Europese Commissie te dwingen tekstberichten tussen commissievoorzitter Ursula von der Leyen en de baas van coronavaccinfabrikant Pfizer vrij te geven. Waakhonden als de Europese Ombudsman en de Europese Rekenkamer hekelden eerder al de geheimzinnigheid die de commissie blijft bewaren. Ook het Europese Parlement dringt aan.

De Amerikaanse krant stuitte in een reconstructie van de aankoop van coronavaccins door de EU op de persoonlijke bemoeienis van Von der Leyen. Die zou, op een moment dat de wereld in volle pandemie koortsachtig joeg op coronavaccins, met Pfizer-topman Albert Bourla per sms hebben onderhandeld over de miljardendeal. De commissie vindt dat de sms’jes niet onder de transparantieplicht van de commissie vallen en zegt ze ook niet meer te kunnen terugvinden.

De rechtszaak bij het Europees Hof van Justitie is 25 januari aangespannen, blijkt uit documenten van het hof waarover het Europese nieuwsplatform Politico als eerste berichtte. The New York Times heeft zich nog niet over de zaak geuit.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

photopress, 14 februari 2023, 15:51

Zijn er dan toch nog journalisten wakker geworden zo ja waarom zwegen de Hollandse journalisten dan toen ik contact met ze zocht.

Ik schaam me diep dat de journalistiek de kant van de Roverheid kiest en niet van het volk.
Want wie kan me vertellen dat toen mijn moeder ernstig ziek en in haar eigen ontlasting in bed lag ze het lef hadden me te vragen of ik ze in de stront en zeik in de kou zelf in de auto naar het ziekenhuis wilde brengen.
Een dag later werd ik gebeld uit de ambulance met de vraag of ik kon helpen om mijn dood zieke moeder op de brancard te leggen dat Schelde weer een corona beschermend pak een trekken.
Ik heb nooit geloofd in dat corona sprookje maar als die onderzoeken uitwijzen dat ze voor miljarden aan fake vaccinaties hebben gekocht en misschien haar zakken wel via een trust te hebben gevuld wordt het tijd dat stel clowns in den haag ook een onder een stevig vergrootglas te leggen en na te gaan met welke journalisten ze contact hebben gehad.
Want wie ik ook benaderde niemand had of was geïnteresseerd.
Toch ben ik nooit ziek geworden ondanks dat ik elke dag wel langs ging bij mij moeder.

Hierdoor voel ik me verraden door mijn eigen collega’s die zwegen als het graf van mijn moeder.
Niemand heeft zich ooit bezig gehouden met de andere kant van corona en de politicie die er achter zaten.
En nu wat gaat u doen collega’s als blijkt dat er een spel is gespeeld om de opdrachten van vaccinaties die misschien nooit dat deden wat men beloofde .
Neemt u dan ontslag zou wel de enige weg zijn .
We wachten af wat er komen gaat ook hoop dat de waarheid boven komt maar die komt zeker niet van Nederlandse journalisten of journalistiek en al zeker niet van de publieke omroepen die maar al te graag verkondigen wat de politicie in den haag de bevolking willen aan praten .

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.