— woensdag 28 augustus 2013, 09:07

Sites Twitter en NY Times gehackt

De websites van Twitter en van de Amerikaanse krant The New York Times zijn dinsdag gehackt. In beide gevallen zou de aanval vanuit Syrië komen. Vermoedelijk gaat het om het Syrische Elektronische Leger (SEA). Die organisatie wordt verantwoordelijk gehouden voor het kraken van sites van meer mediabedrijven. Zo werden de Twitteraccounts van de nieuwsagentschappen Reuters, Associated Press , AFP, BBC, Al Jazeera, The Financial Times en The Guardian gekraakt. Ook Facebookaccounts en de site van bijvoorbeeld de satirische site The Onion werd gekraakt. Met betrekking tot de nieuwe hack lag de site van The New York Times er enkele uren uit. Bij Twitter veranderde het SAE de domeinregistratie. Meer bij The Huffington Post

Bekijk meer van

Twitter The New York Times

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.