— woensdag 18 augustus 2021, 09:06 | 0 reacties, praat mee

Televizier sluit YouTube-serie Roddelpraat uit van deelname

Een still uit de Roddelpraat-uitzending van 11 augustus jongstleden. Te gast was zangeres en influencer Vonneke Bonneke. | YouTube

Jeroen de Goeij, hoofdredacteur van Televizier, heeft makers Dennis Schouten en Jan Roos per mail laten weten dat hun YouTube-serie Roddelpraat niet langer meedingt in de categorie Online voor de Televizier-Ster Online-videoserie. De Goeij stelt dat Roddelpraat (kwetsbare) groepen en personen in de samenleving consequent in een hoek zet en beledigt.

“Daarom zijn wij van mening dat een dergelijke serie niet moet meedingen naar een prijs als deze”, aldus De Goeij in een mail aan de makers. Roddelpraat trekt wekelijks ongeveer 300.000 kijkers.

Schouten zegt in Tubantia dat Roddelpraat het resultaat is van het recht op vrijheid van meningsuiting. “Het kan zijn dat mensen zich beledigd voelen, maar het is nou eenmaal een publieksprijs en geen juryprijs”, aldus Schouten.

Hij vermoedt dat de organisatie “als de dood is” dat het programma daadwerkelijk wint en de makers naar het gala-uitreiking afreizen. Meer bij Tubantia

Bekijk meer van

YouTube Televizier Roddelpraat

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.