— dinsdag 20 maart 2018, 09:42 | 0 reacties, praat mee

Telegraaf zet in op eigen video’s

De Telegraaf Media Groep gaat bij video meer de nadruk leggen op nieuws. De redactie gaat aan de Basisweg in Amsterdam meer eigen video’s produceren. De redactie is nu bezet tot elf uur ’s avonds in plaats van zes uur. Dat laat Mandy van der Wal, directeur video TMG, weten aan Adformatie.

Volgens Van der Wal is er ‘substantiële groei’ op video. Daarbij aangetekend dat het bereik de afgelopen jaren was gedaald. ‘Mede dankzij de integratie in de Telegraaf stevenen we per maand af op zo’n 30 miljoen views - video starts - en in totaliteit zitten we boven 200 miljoen views, inclusief Dumpert en Metro en exclusief sociale media. Qua publiek is 60 procent man en in de groep 25-34 zijn we vrij groot.’

In de videostrategie past niet het een op een doorplaatsen van content van derden, zegt Van der Wal. ‘Daar zitten consumenten niet op te wachten. Het moet unieke Telegraaf-content zijn. Door deze lijn te volgen, zie ik een groeicurve’.

Zij claimt marktleiderschap op video in nieuws, sport en entertainment. En ze wil dat met de nieuwe aanpak uitbreiden. Maar bereik is ook niet alles: het gaat ook om impact.‘ Meer bij Adformatie

Lees ook:
Interview met Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen

Bekijk meer van

vernieuwing TMG De Telegraaf

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.