basis naar compleet

— donderdag 10 februari 2022, 21:00 | 0 reacties, praat mee

Uitgever van De Telegraaf schorst misdaadverslaggever vanwege seksueel ongewenst gedrag

Mick van Wely - © Robin Utrecht

UPDATE Mediahuis Nederland heeft misdaadverslaggever Mick van Wely van De Telegraaf geschorst vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat deed de uitgeverij na diverse meldingen van vrouwen bij een vertrouwenspersoon van De Telegraaf. Laatste wijziging: 11 februari 2022, 11:44

Dat meldt Mediahuis Nederland in een persverklaring. Nadat de hoofdredactie van De Telegraaf vorige week donderdag op de hoogte werd gesteld van de meldingen, is een onderzoek ingesteld. Van Wely is daarbij uit voorzorg geschorst. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het interne Meldpunt Integriteit van de uitgeverij. Als gevolg van het onderzoek zijn sancties opgelegd tegen Van Wely. Wat die sancties zijn is niet bekendgemaakt.

“Ik realiseer mij dat ik met mijn handelen grenzen heb overschreden en bied daarvoor mijn excuses aan”, aldus Van Wely in de persverklaring. “Ik zal de komende tijd onder professionele begeleiding aan mezelf werken en hoop na een periode van non-actiefstelling mijn werkzaamheden weer te kunnen hervatten.”

Hoofdredacteur Paul Jansen stelt in de persverklaring geschrokken te zijn. “Dit is een drama voor alle betrokkenen, in het bijzonder de vrouwen. Er worden maatregelen getroffen en er is nazorg geboden aan de melders.” Rien van Beemen, CEO van Mediahuis Nederland, zegt in de verklaring dat de uitgeverij een veilige werkomgeving voor medewerkers te willen. “We hebben sancties opgelegd die recht doen aan de bevindingen van het Meldpunt Integriteit.”

Van Wely zal voorlopig ook niet te zien zijn in EditieNL en de talkshows van RTL, waar hij regelmatig aanschuift. Zijn nevenactiviteiten bij de programma’s zijn volgens een woordvoerder van RTL stopgezet. Meer bij De Telegraaf / NRC

Bekijk meer van

Mick van Wely

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.