banner festival 23

— donderdag 11 juni 2015, 11:10 | 0 reacties, praat mee

‘Telegraaf niet opgesplitst’

De Telegraaf wordt niet opgesplitst. De directie had het plan om van Autovisie, DFT, Privé, Telesport en Vrouw zelfstandige deelredacties te maken, tot grote woede van de redactie. Maar Geert Jan van der Snoek, topman van de Telegraaf Media Groep (TMG) stapt af van het plan om dagblad De Telegraaf in vijf stukken te hakken. Laatste wijziging: 12 juni 2015, 14:59

Tijdens het Uitgeverscongres van Mediafacts sprak Van der Snoek over de nieuwe strategie. Eerder lekten er plannen uit om zowel de krant als een deel van de internetactiviteiten af te splitsen van De Telegraaf en het moederconcern TMG. Tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering werd er ook nog op gezinspeeld op dit scenario, maar de plannen ga nu kennelijk niet meer door, meldt Daniël Gillissen, adjunct-hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad in een tweet.

Een interessante ontwikkeling omdat recent de hoofdredacteur van De Telegraaf, Sjuul Paradijs, opstapte. Hij was het niet eens met het te voeren beleid.

De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft plannen tot opsplitsing van De Telegraaf nooit officieel bevestigd. Dat zegt een zegsman van het bedrijf in een reactie op een bericht dat TMG afziet van een plan om van Autovisie, De Financiële Telegraaf, Privé, Telesport en Vrouw zelfstandige deelredacties te maken. ‘‘De plannen moeten nog komen’‘, aldus de zegsman.

Meer bij Quote / TPO via Blendle

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.