training eu starters

— donderdag 20 augustus 2020, 10:58 | 0 reacties, praat mee

Tekeningen nalatenschap Peter van Straaten naar Allard Pierson

In maart 2017 werd in het toenmalige Persmuseum een tentoonstelling aan het werk van Van Straaten gewijd | ANP

Het Allard Pierson Museum in Amsterdam heeft 12.000 tekeningen uit de nalatenschap van tekenaar Peter van Straaten verworven. Het museum wil volgend jaar, vijf jaar na het overlijden van Van Straaten, een overzichtstentoonstelling samenstellen. Laatste wijziging: 20 augustus 2020, 11:00

In de nalatenschap bevinden zich vele tekeningen die Van Straaten maakte voor Het Parool. In 2018 verwierf het Allard Pierson al duizenden originelen van de strip Vader en Zoon die Van Straaten tussen 1968 en 1987 voor de krant tekende.

Conservator Jos van Wasterschoot zegt in Het Parool: “Er is hier natuurlijk wel enige discussie geweest of deze tekeningen wel echt iets voor ons waren: het meeste is toch al gepubliceerd en hebben we zo al in huis? Maar een echte tekening van Van Straaten maakt zo veel duidelijk. Denk vooral niet dat hij even ging zitten en dan, rats, rats, een tekening maakte. Je ziet op die originelen kleine wijzigingen, overplakkingen, veranderingen in de tekst en soms staat op de achterkant een schetsje om iets uit te proberen wat op de voorkant werd uitgewerkt.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.