— woensdag 28 september 2016, 09:29 | 0 reacties, praat mee

Inktspotprijs 2016 opnieuw voor Peter van Straaten

Peter van Straaten heeft voor de vijfde keer De Inktspotprijs gewonnen, dit keer voor een tekening die ons volgens de jury zowel laat lachen als doet schamen: een vrouw die zich ineens stoort aan de hoofddoek van haar jarenlange buurvrouw. "De tekening is onmiddellijk veelzeggend, direct komisch en uiteraard zagen we het handschrift van een meester", aldus jury-voorzitter Theodor Holman.

Van Straaten was te ziek om bij de uitreiking zelf aanwezig te zijn, dus de organisatie bezocht hem thuis om het vijfde beeldje te overhandigen. De winnende tekening stond vorig jaar in de Volkskrant.

De winnende spotprenten hadden allen een schurend thema: tekenaar Cortés won de derde prijs met een tekening over het makke schaap Merkel, dat zich door de Turkse president laat gebruiken. Plaats twee was voor cartoonist Geinz, die een toeristische klassieker (het t-shirt van de vakantiebestemming) koppelde aan de aanslagen in Brussel.

“Drie tekenaars die ons pijn wisten te doen; we schrokken even op”, aldus Holman. De jury wisselt jaarlijks en bestond dit jaar naast Theodor Holman uit Dominique van der Heyde en Ionica Smeets. Het volledige jury-rapport en meer informatie staat op de website van organisator Stichting Pers & Prent.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.