banner festival 23

— donderdag 30 maart 2023, 10:16 | 0 reacties, praat mee

Tegelnominaties voor 2022 bekend

RTL-verslaggever Ruben Leter kreeg vorig jaar, samen met zijn collega’s Erik Mouthaan en David Elings een Tegel voor hun verslag van de Captiool-bestorming die in januari 2021 in Washington plaatsvond - © Hans Stakelbeek

De jury van De Tegel heeft de nominaties voor verschillende categorieën bekend gemaakt. In iedere categorie zijn er drie genomineerden. De prijzen zullen op 24 april worden uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Laatste wijziging: 30 maart 2023, 15:19

Voor de categorie Pionier zijn dat Jasper Been namens het FD en zijn onderzoek naar hoeveel geld de gaswinning in Groningen de Nederlandse staat in totaal opleverde.

Namens Trouw is Matthijs van Dam genomineerd voor het onderzoek naar de arbeidsomstandigheden rondom het WK in Qatar. Ook is Dorine Booij genomineerd namens Follow the Money voor haar onderzoek naar het ontduiken van belasting en wetgeving door de Chinese techreus TenCent in Nederland.

Audio/Podcast
In de categorie audio/podcast zijn de nominaties gevallen op de podcast ‘Niet van de Wereld’ van Maarten Dallinga voor Omroep Gelderland, ‘Hoge Bomen – JUMBO: van supermarkt naar supermacht’ van Tobias van der Valk en Beike Looijse voor BNR en de podcast ‘Grijs gebied’ van Elsbeth Stoker en Daan Hofstee voor de Volkskrant.

Verslaggeving
Voor de categorie verslaggeving is Michiel Driebergen namens Trouw genomineerd voor zijn terugblik op één jaar oorlog in Oekraïne. Ook de radioverslaggeving van Driebergen voor NPO Radio 1 valt in dezelfde nominatie.

Namens het Dagblad van het Noorden zijn Lyanne Levy en Bas van Sluis genomineerd voor hun verslaggeving van de parlementaire enquête naar de gaswinning in Groningen. Ook de podcast die Levy en Van Sluis voor het Dagblad van het Noorden maakten over de enquête valt in dezelfde nominatie. Raymond Boere, Chris van Mersbergen, Sebastiaan Quekel zijn namens het Algemeen Dagblad genomineerd voor hun profiel over Donny M., en de aanvullende verslaggeving over deze man.

CBS Data
Tot slot is er de categorie CBS Data, voor datajournalistiek. Namens NRC is Rik Wassens genomineerd voor zijn onderzoek naar de slechte staat van het drinkwater in Nederland. Siebe Sietsma, Anna Pruis en Sjoerd Mouissie zijn namens de NOS en Nieuwsuur genomineerd voor het onderzoek naar geldstromen van artsen.

En tot slot zijn Linda van der Pol, Emiel Woutersen, Ties Joosten, Yara van Heugten, Ties Gijzel en Remy Koens genomineerd voor onderzoek van onderzoekscollectief Investico, De Groene Amsterdammer en Follow the Money naar ‘groene’ beleggingsfondsen die toch in fossiele industrie investeren.

Op een later moment zullen ook de genomineerden van de andere categorieën bekend worden gemaakt. Via de website van De Tegel is het mogelijk om tickets te reserveren voor de uitreiking.

Bekijk meer van

De Tegel

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.