— donderdag 8 maart 2018, 14:29 | 0 reacties, praat mee

Nominaties De Tegel bekend

De organisatie van De Tegel, de journalistieke jaarprijzen van Nederland, heeft de nominaties in de categorieën Nieuws, Interview en Talent bekendgemaakt. Laatste wijziging: 8 maart 2018, 14:31

In de categorie Nieuws zijn Erwin Otten, Nicolien Herblot, Norbert Reintjens van Zembla genomineerd met hun item over adoptiebedrog. Bas Haan van Nieuwsuur heeft de nominatie op zak voor zijn scoop over het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) en Siebe Sietsma en Roland Strijker van RTL Nieuws zijn genomineerd voor hun item over de bezuinigingen bij Defensie en de gevolgen voor militairen. 

In de categorie Interview is Wilfried de Jong genomineerd voor zijn interview met Koning Willem-Alexander. De andere genomineerden voor beste interview zijn Volkskrant-journalisten Misha Wessel en Thomas Blom voor het interview met ‘dopingdokter’ Peter Janssen en NRC-journalist Jannetje Koelewijn voor haar interview met de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag op vliegveld Zaventem.

De genomineerden voor de CBS Talent Tegel zijn Ruben Messelink van EenVandaag over de haringtest van het AD, Sakir Khader van Brandpuntplus met een onderwerp over de vlucht van een Syrische vluchtelin naar Syrië en Timo Nijssen van De Volkskrant met een artikel over waterflesjes uit HongKong.

Kanshebbers voor het beste camerawerk, de Storimans Tegel, waren al eerder bekendgemaakt. Dennis Hilgers van Nieuwsuur, Sven Thorfinn van de NOS en Roel van Hees van AVROTROS maken kans op deze prijs.

De uitreiking van de prijs vindt plaats op 16 april in de Koninklijke Schouwburg Den Haag. Meer bij De Tegel

Bekijk meer van

De Tegel

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.