website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Nominaties De Tegel bekend

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in prijzen op donderdag 8 maart 2018, 14:29

Nieuws De organisatie van De Tegel, de journalistieke jaarprijzen van Nederland, heeft de nominaties in de categorieën Nieuws, Interview en Talent bekendgemaakt.

In de categorie Nieuws zijn Erwin Otten, Nicolien Herblot, Norbert Reintjens van Zembla genomineerd met hun item over adoptiebedrog. Bas Haan van Nieuwsuur heeft de nominatie op zak voor zijn scoop over het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) en Siebe Sietsma en Roland Strijker van RTL Nieuws zijn genomineerd voor hun item over de bezuinigingen bij Defensie en de gevolgen voor militairen. 

In de categorie Interview is Wilfried de Jong genomineerd voor zijn interview met Koning Willem-Alexander. De andere genomineerden voor beste interview zijn Volkskrant-journalisten Misha Wessel en Thomas Blom voor het interview met ‘dopingdokter’ Peter Janssen en NRC-journalist Jannetje Koelewijn voor haar interview met de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag op vliegveld Zaventem.

De genomineerden voor de CBS Talent Tegel zijn Ruben Messelink van EenVandaag over de haringtest van het AD, Sakir Khader van Brandpuntplus met een onderwerp over de vlucht van een Syrische vluchtelin naar Syrië en Timo Nijssen van De Volkskrant met een artikel over waterflesjes uit HongKong.

Kanshebbers voor het beste camerawerk, de Storimans Tegel, waren al eerder bekendgemaakt. Dennis Hilgers van Nieuwsuur, Sven Thorfinn van de NOS en Roel van Hees van AVROTROS maken kans op deze prijs.

De uitreiking van de prijs vindt plaats op 16 april in de Koninklijke Schouwburg Den Haag. Meer bij De Tegel

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.