— vrijdag 19 mei 2017, 14:37 | 0 reacties, praat mee

Teeven bezig met aanklacht tegen auteur Groene Amsterdammer

© Bart Maat / ANP

Fred Teeven bereidt een aanklacht voor tegen auteur Henri Beunders. De oud-staatssecretaris van Justitie is van mening dat hij verkeerd geciteerd is in een artikel over de advocatuur in De Groene Amsterdammer. De 'verkeerde' citaten zorgden voor ophef in de advocatuur.

De uitspraken van Teeven gingen over bezuinigingen in de advocatuur. In het artikel komt het over alsof de oud-staatssecretaris heeft bezuinigd op de advocatuur, omdat Teeven zijn verstrenging van het strafrecht er niet doorheen kreeg toen de VVD en PvdA samen gingen regeren. De PvdA ging namelijk niet akkoord met zijn plan.

Het citaat gaat als volgt: “Toen heb ik me toegelegd op de bezuiniging op de advocatuur”, citeert Beunders Teeven. “Het is een andere manier om hetzelfde effect te bereiken. Als je aan een advocaat niet al te veel tijd geeft om aan een verdachte te besteden, dan wordt het ook niet zo veel, die verdediging.”

Teeven beweert dat hij de citaten nooit heeft gezien en het dus ook nooit heeft goedgekeurd. De twee eerdere artikelen, in een reeks over de vraag ‘Beleven we een emotionalisering van het strafrecht?’, heeft hij wel ingezien en goedgekeurd. Volgens Teeven kan het ook zo zijn dat Beunders het artikel naar zijn mail van de Tweede Kamer heeft gestuurd, nadat hij was vertrokken als Kamerlid. Desalniettemin bereidt Teeven zich nu met zijn advocaat voor op een aanklacht. “Niet tegen de Groene Amsterdammer, maar tegen Henri Beunders. Die had mij de gebruikte citaten in het derde stuk moeten voorleggen”. Meer bij de NOS

 

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.