— vrijdag 29 mei 2015, 12:37 | 0 reacties, praat mee

Kort geding RTL Nieuws om Teevendeal

Jerry Lampen

RTL Nieuws stapt naar de rechter om een verslag boven water te krijgen van een gesprek over de deal die het ministerie van Justitie had gesloten met drugshandelaar Cees H. waarbij oud-staatssecretaris Fred Teeven aanwezig was. In dat verslag van maart 2014 zou Teeven hebben gezegd dat Cees H. 4,7 miljoen gulden mocht houden, als gevolg van een schikking met het Openbaar Ministerie.

Justitie heeft jarenlang beweerd dat men niet wist hoe hoog het bedrag was, maar dit jaar werd duidelijk dat dat niet klopte. Minister Opstelten en Teeven traden toen af. Na het debat over het aftreden van Opstelten en Teeven diende RTL Nieuws een verzoek in op grond van de Wet openbaarheid bestuur (Wob). De rechter buigt zich nu op 10 juni over afwijzing van dat verzoek. Meer bij RTL Nieuws

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.