Jodal

— woensdag 14 april 2021, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Techwerkers dagblad New York Times willen vakbondvertegenwoordiging

Reuters

Hoewel we bij het merk New York Times vooral denken aan journalisten, is een steeds groter deel van het aantal werknemers bezig met het belangrijkste Umfeld: techniek. Maar liefst 700 technische werknemers hebben aangekondigd bij een bestaande Times-vakbond te willen aansluiten. Laatste wijziging: 14 april 2021, 09:12

Het betreft naast programmeurs (apps, de website, speciaal gereedschap voor journalisten) ook data-analisten, ontwerpers en projectmanagers. De New York Times heeft ruim 1400 journalisten in dienst, het aantal ondersteunende tech-experts is daarmee niet onaanzienlijk.

Via de vakbond The NewsGuild kunnen techwerkers meer zeggenschap afdwingen. Vaksite KQED sprak met diverse werknemers die bij het proces betrokken zijn.

The Newsguild heeft in eerste instantie de directie gevraagd het verzoek zonder meer te erkennen. Een woordvoerster zegt in de krant dat er eerst een verkenning plaatsvindt, voor het ‘voor de organisatie belangwekkend besluit’ wordt genomen.

Er is de laatste jaren een trend richting meer vakbondvereniging binnen Amerikaanse media, ook bij exclusief online uitgaven.

Meer bij New York Times

Bekijk meer van

New York Times

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.