Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 22 december 2017, 16:05 | 0 reacties, praat mee

‘Ruim 200 journalisten doelwit van Russische hackers’

© Lex van Lieshout / ANP

Wereldwijd hebben Russische hackers de gegevens van meer dan 200 journalisten, publicisten en bloggers proberen te stelen. Dat meldt persbureau AP op basis van een lijst met doelwitten van Russische hackers, afkomstig van het beveiligingsbedrijf SecureWorks.

Ongeveer vijftig van de tweehonderd journalisten op de lijst werken voor The New York Times. In vijftig andere gevallen ging het om journalisten die als buitenlandcorrespondent in Moskou werken of om journalisten van onafhankelijke Russische media. Diplomaten en mensen van de Democartische partij vormden de groptste groep.

Het gaat om doelwitten van de hackersgroep die Fancy Bear wordt genoemd. De hackersgroepering probeerde via onder meer phishing-technieken gegevens te ontfutselen.

Autoriteiten in de Verenigde Staten verdenken de groep ervan namens of voor de Russische militaire inlichtingendienst te werken. De groep staat ook bekend als APT28. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Rusland New York Times

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.