banner festival 23

— maandag 9 mei 2022, 11:51 | 0 reacties, praat mee

Talpa voegt vier nieuwe DAB+-zenders toe aan het portfolio

De iconische zendmast bij het Mediapark in Hilversum. Luisteraars stappen over op digitale alternatieven, zoals internetradio en digitale kabel. DAB+ is niet bijster populair. | ANP

Talpa Network introduceert vier nieuwe kanalen op DAB+ digitale radio. Het gaat om '538 Classics', 'Radio 10 80's Hits', 'Sky Radio Nice & Easy' en 'Vintage Veronica'. De stations komen naast al bestaande themakanalen van Talpa Network op FM, DAB+ en online. Laatste wijziging: 9 mei 2022, 11:53

Hoofd Radio & TV Paul Römer stelt dat de vier nieuwe DAB+-kanalen de luisteraar nog beter bedient en het aanbod van digitale ether-programma’s uitbreidt.  Volgens Römer profiteren zowel luisteraar als adverteerder van de specifieke radio-kanalen.

DAB+ kent in Nederland een moeizame start. Tien jaar geleden had net 12 procent van de bevolking van het digitale radioformaat gehoord en had 4 procent een toestel thuis of in de auto die DAB+ kon ontvangen. Uit cijfers van het CBS, eind vorig jaar gepubliceerd, blijkt de naamsbekendheid van DAB+ wel gegroeid (49 procent) maar heeft nog nog geen kwart (23 procent) van de bevolking een geschikt toestel in huis/auto.

Met de lancering van 538 Classics (met muziek van de afgelopen dertig jaar) wordt ‘538 TOP 50’ vervangen door ‘538 NonStop’.

Het themakanaal Vintage Veronica zal zich richten op muziek uit de muziekhistorie van Veronica, late jaren zestig, zeventig en tachtig. Naast live-presentatie zullen ook historische Veronica-uitzendingen opnieuw te horen zijn.

Bekijk meer van

Talpa Network DAB+

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.