— dinsdag 13 september 2016, 16:33 | 0 reacties, praat mee

Duits advies: verbied verkoop analoge radio’s per 2019

Radio's die meer trucjes kunnen, zoals deze Blaupunkt, vallen vermoedelijk buiten het beoogde verbod.

Het zogeheten Kulturausschuss, een speciaal comité rond culturele vraagstukken van de Duitse Bondsdag, heeft geadviseerd om per 2019 alleen nog de verkoop van digitale DAB+-radio's toe te staan. Het uitfaseren van analoge radio zou met een dergelijke verplichting worden versneld, meldt tijdschrift Der Spiegel.

Het betreft overigens slechts een advies aan het parlement, dat niet per se gevolgd hoeft te worden. DAB+ belooft betere geluidskwaliteit en een breder zenderaanbod. Frequenties die niet langer voor analoge uitzendingen worden gebruikt, kunnen voor andere doeleinden worden ingezet.

In Duitsland groeit het aantal bezitters van DAB+-toestellen; er luisteren volgens schattingen inmiddels 9,5 miljoen mensen via DAB+ naar de radio.De elektronicabeurs Internationale Funk Auststellung (IFA) stond dit jaar zelfs deels in het teken van digitale radio.

Voorzitter van de Duitse publieke omroep ARD Karola Wille stelde onlangs dat de ‘dynamische groei’van DAB+ in Duitsland hoopvol stemt, maar dat de overheid een sturende rol moet nemen om de standaard in het hele land geaccepteerd te krijgen.

Bekijk meer van

Duitsland DAB+

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.