data als kans

— maandag 28 maart 2022, 12:17 | 0 reacties, praat mee

Taliban verbieden nieuwsuitzendingen van BBC en Voice of America

© Nicholas T. Ansell

De Taliban hebben de Britse nieuwszender BBC en de Amerikaanse nieuwszender Voice of America (VOA) verboden nieuws uit te zenden dat bestemd is voor Afghaanse media. Laatste wijziging: 28 maart 2022, 12:21

De BBC meldde zondag dat hun uitzendingen in het Perzisch, Oezbeeks en Pashtu uit de lucht zijn gehaald in Afghanistan. De Taliban zouden lokale partners van de BBC ook hebben bevolen om de internationale omroepen uit de ether te halen.

In een verklaring dringt de Britse omroep er bij de Taliban op aan het besluit terug te draaien. Volgens de omroep wordt nieuws van de BBC wekelijks door zo’n zes miljoen Afghanen gevolgd.

Ook nieuws van de Amerikaanse wereldomroep Voice of America (VOA) wordt sinds zondag niet meer uitgezonden in Afghanistan. Volgens een functionaris van de Taliban zou VOA op cultureel en politiek gebied tegenstrijdig zijn met het beleid van de regering.

Sinds de Taliban vorig jaar de macht overnamen zijn veel Afghaanse journalisten uit het land gevlucht. Meerdere mediabedrijven werden bovendien opgeheven, voornamelijk als gevolg van economische problemen. Veel journalisten die hun werkzaamheden wel doorzetten werden opgepakt of gemarteld.

Bekijk meer van

Taliban Afghanistan

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.