Smartocto userneeds

— woensdag 3 november 2021, 15:48 | 0 reacties, praat mee

Taco Dankers legt functie bij ON! neer na ophef vanwege betrokkenheid bij antisemitische organisatie

© ANP / Bart Maat

Taco Dankers, voorzitter van de raad van toezicht van Ongehoord Nederland (ON!), stopt per direct bij de omroep, nadat hij in opspraak kwam door een artikel in NRC. Daarin werd geschreven dat Dankers een leidende rol heeft binnen een stichting die meent dat Joden achter de komst van grote vluchtelingenaantallen naar Europa zitten. Laatste wijziging: 15 november 2021, 10:51

Dat meldt NU.nl. In een verklaring stelt Dankers dat hij zich niet herkent in het door de pers geschetste beeld en dat hij zich distantieert van antisemitsme, racisme en uitspraken die leiden tot polarisatie, discriminatie en haatzaaien. Toch legt hij zijn werkzaamheden neer omdat zijn aanblijven “de belangrijke missie van omroep Ongehoord Nederland zou schaden.”

De NPO gaf eerder op woensdag al aan geschrokken te zijn van het bericht van NRC. De organisatie stelde opheldering te willen van Ongehoord Nederland. “Ook hebben we een overleg aangevraagd met de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding”, aldus de NPO in een reactie. “Antisemitisme en racisme verdienen geen enkele ruimte bij de publieke omroep en daarom hebben we aan het Commissariaat voor de Media gevraagd de berichtgeving zo snel mogelijk te onderzoeken.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.