banner festival 23

— woensdag 3 november 2021, 12:01 | 0 reacties, praat mee

NPO wil gesprek met Ongehoord Nederland over antisemitistische uitlatingen voorzitter

Hoewel de omroep 1 januari pas officieel aantreedt, is het al geruime tijd actief op internet. | Peter Hilz / Hollandse Hoogte

Een 'geschrokken' NPO zegt opheldering te willen van aspirant-omroep Ongehoord Nederland over antisemitistische uitlatingen van ON-voorzitter Taco Dankers. NRC meldde dinsdag dat Dankers verbonden is aan een rechts-radicale stichting die meent dat Joden achter de komst van grote vluchtelingenaantallen naar Europa zitten. Laatste wijziging: 3 november 2021, 12:04

In een korte verklaring stelt de NPO zeer geschrokken te zijn van de berichtgeving in NRC. “Ook hebben we een overleg aangevraagd met de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding. Antisemitisme en racisme verdienen geen enkele ruimte bij de publieke omroep en daarom hebben we aan het Commissariaat voor de Media gevraagd de berichtgeving zo snel mogelijk te onderzoeken.”

Ongehoord Nederland start op 1 januari binnen het Nederlandse publieke bestel. De omroep krijgt 3,6 miljoen euro voor het produceren van radio en televisie, meldt het AD. De krant merkt op dat oud-oorlogsverslaggever Arnold Karskens met de omroep juist een uitgesproken pro-Israëlische blik wil brengen.

In 2019 vertrok programmamaker Haye van der Heyden nadat hij een lans brak voor het recht op holocaustontkenning, in het kader van volledige vrijheid van meningsuiting. Vorig jaar vertrokken diverse medewerkers uit onvrede over het beleid van de aspirant-omroep.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.