— donderdag 13 december 2018, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Amerikaanse roddeluitgeverij onderdrukte negatieve verhalen over Trump

EPA

Gisteren werd Trumps voormalige persoonlijke advocaat Michael Cohen veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Cohen betaalde tijdens de presidentscampagne in 2016 zwijggeld aan een vrouw, om Trumps kandidatuur te helpen beschermen. Er wordt nu door justitie ook gekeken naar uitgeverij American Media, dat onder meer het roddelblad The National Enquirer uitgeeft. De uitgever zou namelijk ook zwijggeld hebben betaald. Laatste wijziging: 13 december 2018, 09:08

Twee vrouwen die een affaire met Trump hadden, kregen honderdduizenden dollars aangeboden om over hun ervaringen te zwijgen. Uitgever American Media heeft een Playboy-model voor een exclusief verhaal betaald, om dat vervolgens in een la te leggen.

De uitgeverij heeft toegegeven dat die betaling was bedoeld om het verhaal te begraven en Trumps nominatie niet in gevaar te brengen. De uitgeverij werkt met justitie samen in ruil voor immuniteit, meldt de New York Times.

De veroordeling van Cohen en medewerking van de tabloid-uitgever met aanklagers leggen voor het eerst rechtstreekse banden met Trump. Volgens de aanklagers werkte iedereen op direct aanwijzen van Trump. American Media-topman David Pecker is een persoonlijke vriend en The National Enquirer was tijdens de campagne van 2016 uitgesproken pro-Trump.

Cohen en Pecker hebben elkaar eind 2015 ontmoet om te bespreken hoe negatieve verhalen zijn te onderdrukken, aldus de aanklagers. Omdat Pecker en American Media aan het onderzoeken meewerken, hoeven ze geen juridische gevolgen te vrezen.

Cohen was gisteren tijdens de rechtszaak schuldbewust en stelde dat “blinde loyaliteit aan de man” hem tot dit moment had gebracht. Cohen zegt door zijn band met Trump lange tijd in een “persoonlijke en mentale gevangenis”  te hebben gezeten. De start van zijn gevangenisstraf is het begin van zijn echte vrijheid, aldus Cohen.

Bekijk meer van

Trump The National Enquirer

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.