website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Amazon-oprichter Bezos beschuldigt roddelblad van chantage

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 8 februari 2019, 08:58

Amazon-topman Jeff Bezos. CC BY-SA 4.0 / Steve Jurvetson

Amazon-topman Jeff Bezos. CC BY-SA 4.0 / Steve Jurvetson

Nieuws Het Amerikaanse roddelblad National Enquirer en moederbedrijf American Media (AMI) proberen Amazon-oprichter Jeff Bezos te chanteren. Dat schrijft de tech-topman, die tevens eigenaar is van The Washington Post, in een bericht op Medium. De uitgeverij en diens voorzitter David Pecker hebben volgens Bezos gedreigd persoonlijke berichten en seksueel getinte foto’s van hem te publiceren, als de Amazon-topman een onderzoek naar de uitgeverij niet zou stoppen.

Bezos begon vorige maand een onderzoek naar de National Enquirer, nadat het roddelblad een artikel publiceerde over zijn vermeende relatie met tv-persoonlijkheid Lauren Sánchez. Het artikel verscheen op de dag waarop Bezos en zijn vrouw MacKenzie aankondigden na 25 jaar uit elkaar te gaan. De Amazon-topman besloot daarop uit te laten zoeken hoe de National Enquirer aan die informatie kwam.

In een reeks mails, waarvan Bezos stelt dat ze afkomstig zijn van AMI, laat de ondernemer zien wat de eisen van de uitgeverij zijn. Naast het stopzetten van zijn onderzoek wil de uitgever dat hij verklaart geen weet te hebben dat de artikelen van National Enquirer politiek gemotiveerd zijn of door politieke machthebbers beïnvloed zijn. AMI heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen van Bezos.

“In plaats van te capituleren voor afpersing en chantage, heb ik besloten om precies dat te publiceren wat ze mij hebben gestuurd, ondanks de persoonlijke kosten en de schaamte waarmee ze dreigen”, aldus Bezos, een van de financieel meest welgestelde mensen ter wereld. “Natuurlijk wil ik niet dat de foto’s worden gepubliceerd, maar ik wil ook niet meedoen aan hun praktijken van chantage, politieke aanvallen en corruptie.” Meer bij CNBC

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.