— vrijdag 8 februari 2019, 08:58 | 0 reacties, praat mee

Amazon-oprichter Bezos beschuldigt roddelblad van chantage

Amazon-topman Jeff Bezos. CC BY-SA 4.0 / Steve Jurvetson

Het Amerikaanse roddelblad National Enquirer en moederbedrijf American Media (AMI) proberen Amazon-oprichter Jeff Bezos te chanteren. Dat schrijft de tech-topman, die tevens eigenaar is van The Washington Post, in een bericht op Medium. De uitgeverij en diens voorzitter David Pecker hebben volgens Bezos gedreigd persoonlijke berichten en seksueel getinte foto’s van hem te publiceren, als de Amazon-topman een onderzoek naar de uitgeverij niet zou stoppen.

Bezos begon vorige maand een onderzoek naar de National Enquirer, nadat het roddelblad een artikel publiceerde over zijn vermeende relatie met tv-persoonlijkheid Lauren Sánchez. Het artikel verscheen op de dag waarop Bezos en zijn vrouw MacKenzie aankondigden na 25 jaar uit elkaar te gaan. De Amazon-topman besloot daarop uit te laten zoeken hoe de National Enquirer aan die informatie kwam.

In een reeks mails, waarvan Bezos stelt dat ze afkomstig zijn van AMI, laat de ondernemer zien wat de eisen van de uitgeverij zijn. Naast het stopzetten van zijn onderzoek wil de uitgever dat hij verklaart geen weet te hebben dat de artikelen van National Enquirer politiek gemotiveerd zijn of door politieke machthebbers beïnvloed zijn. AMI heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen van Bezos.

“In plaats van te capituleren voor afpersing en chantage, heb ik besloten om precies dat te publiceren wat ze mij hebben gestuurd, ondanks de persoonlijke kosten en de schaamte waarmee ze dreigen”, aldus Bezos, een van de financieel meest welgestelde mensen ter wereld. “Natuurlijk wil ik niet dat de foto’s worden gepubliceerd, maar ik wil ook niet meedoen aan hun praktijken van chantage, politieke aanvallen en corruptie.” Meer bij CNBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.