banner festival 23

— vrijdag 24 mei 2019, 12:27 | 0 reacties, praat mee

Symposium voor onderzoeksjournalistiek in Suriname

Onderzoeksjournalistiek staat in Suriname en op de Antillen nog in de kinderschoenen. Veel mediahuizen zijn financieel wankel of afhankelijk van de overheid of andere instituties. Scherpe etnische en (partij)politieke scheidslijnen werken zelfcensuur bij journalisten in de hand. Toch zijn de organisatoren van het symposium 'Check, Check and Double Check' ervan overtuigd dat inzichten, technieken en tools uit de onderzoeksjournalistiek kunnen inspireren tot betere en meer onafhankelijke journalistiek. Het gaat dan vooral om het belang van de follow-up, research doen, factchecken en bronnenverificatie. Laatste wijziging: 24 mei 2019, 13:28

Het symposium bestaat uit een tweedaags trainingsprogramma en wordt georganiseerd door The Back Lot, de Surinaamse Vereniging van Journalisten, Free Press Unlimited en de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten. Er worden ook gesprekken gevoerd met uitgevers, directeuren en eigenaren van mediabedrijven over nieuwe mogelijkheden voor duurzame verdienmodellen. Keynote speakers zijn Christiaan Triebert (Bellingcat, Visual Investigations bij The New York Times) en Jaap Hoogendam (uitgever Parbode).

Het symposium vindt plaats op 6, 7 en 8 juni in hotel Krasnapolsky in Paramaribo.

Bekijk meer van

Symposium Factcheck

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.