— vrijdag 16 augustus 2019, 10:51 | 0 reacties, praat mee

SvdJ opent inschrijvingen voor subsidiefonds onderzoeksjournalistiek

ANP / Lex van Lieshout

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ) deelt voor het tweede achtereenvolgende jaar subsidie uit voor de oprichting en uitbreiding van onderzoeksredacties. In totaal is er 2,8 miljoen euro te verdelen. 75 procent van dat geld is bedoeld voor projecten die zich richten op lokale en regionale onderzoeksjournalistiek.

De subsidie is vooral bedoeld om nieuwe arbeidsplaatsen te creëren, schrijft het Stimuleringsfonds op zijn website. Met het geld kunnen naast onderzoeksjournalisten ook developers, vormgevers, datajournalisten en marketeers aangenomen worden. Het maximale bedrag dat het fonds bijdraagt aan het salaris is bij voltijd 3500 euro per maand.

Aanvragen voor de subsidie moeten uiterlijk 15 september binnen zijn bij het Stimuleringsfonds. Een aanvraag indienen kan op de website van het fonds.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.