training eu starters

— vrijdag 23 september 2022, 08:58 | 0 reacties, praat mee

5,5 miljoen subsidie voor professionalisering lokale omroepen

© PXHere

Het kabinet stelt extra subsidie beschikbaar voor de professionalisering van lokale omroepen. Die subsidie moet de omroepen leiden tot betere lokale journalistiek. Voor de regeling is in totaal 5,5 miljoen euro beschikbaar. Laatste wijziging: 23 september 2022, 09:44

Dat meldt het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, dat de subsidieregeling heeft opgesteld. De subsidieregeling is een gevolg van plannen van staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media. Zij wil fors investeren in media, met de professionalisering van lokale publieke omroepen in het bijzonder.

De aanvraagperiode voor de subsidie start op maandag 26 september. Lokale omroepen kunnen tot 24 oktober 250.000 euro aanvragen, die in 2023 kan worden ingezet. Naast de subsidie krijgen de omroepen ook begeleiding bij het professionaliseren. Deze wordt aangeboden door de NLPO. De subsidie is niet alleen voor individuele lokale omroepen, maar ook voor lokale omroepen die willen professionaliseren via een samenwerkingsverband.

De subsidie is hoofdzakelijk bedoeld om de loonkosten te betalen van werknemers die bijdragen aan de professionalisering van de organisatie.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.