banner festival 23

— donderdag 7 januari 2016, 17:21 | 0 reacties, praat mee

Strategische partner voor Elsevier

De redactie van Elsevier wordt morgenochtend geïnformeerd over een nieuwe strategische partner voor de titel. Dat bevestigt hoofdredacteur Arendo Joustra desgevraagd aan Villamedia. Het is nog niet bekend om welke partner het gaat. Laatste wijziging: 14 januari 2016, 10:07

In april vorig jaar zette uitgever RELX Elsevier te koop, omdat het de strategie zodanig heeft veranderd dat het weekblad niet meer in het portfolio past. RELX richt zich steeds meer op dataverwerking. Volgens Joustra waren er drie opties: totale verkoop, stand alone verder binnen RELX of het aantrekken van een strategische partner. Dat laatste is het geworden. Daarmee is een totale verkoop dus van de baan.

De komst van een strategische partner staat overigens los van de discussie over de naam van het blad. RELX wil dat Elsevier de naam verandert omdat het alleen zijn wetenschappelijke uitgaven onder de naam ‘Elsevier’ wil laten verschijnen. De redactie werkt aan een juridisch tegenoffensief.

Bekijk meer van

Elsevier

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.