word studentlid

— woensdag 9 december 2015, 11:02 | 0 reacties, praat mee

Elsevier wil naam niet zonder protest opgeven

Elsevier wil naam niet zonder protest opgeven

Het besluit van het Londense RELX Group om de naam 'Elsevier' exclusief voor wetenschappelijke uitgaven van het concern te reserveren, wordt door de redactie van het Nederlandse weekblad niet zonder slag of stoot geaccepteerd. "Een (juridisch) tegenoffensief wordt onderzocht", schrijft hoofdredacteur Arendo Joustra. Laatste wijziging: 9 december 2015, 11:03

De immateriële waarde van het opinieblad dat in oktober zeventig werd, weegt voor de Londense eigenaar minder zwaar dan de beurswaarde van de uitgeeftak voor wetenschappelijke publicaties, stelt Joustra.

De hoofdredacteur stelt verder dat een daadwerkelijke naamswijziging - als RELX Group voet bij stuk houdt - nog jaren duurt. Joustra: “Voorlopig kunt u Elsevier dus gewoon blijven lezen als Elsevier.” Maar zelfs als Elsevier gedwongen wordt de naam op te geven, verandert de redactie niet - en evenmin de bescherming onder het redactiestatuut.

“Noch de huidige eigenaar, noch een nieuwe eigenaar kan enige invloed uitoefenen op de inhoud. We blijven wie we zijn”, aldus Joustra op de website.

Bekijk meer van

RELX Group Elsevier

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.