— woensdag 9 december 2015, 11:02 | 0 reacties, praat mee

Elsevier wil naam niet zonder protest opgeven

Het besluit van het Londense RELX Group om de naam 'Elsevier' exclusief voor wetenschappelijke uitgaven van het concern te reserveren, wordt door de redactie van het Nederlandse weekblad niet zonder slag of stoot geaccepteerd. "Een (juridisch) tegenoffensief wordt onderzocht", schrijft hoofdredacteur Arendo Joustra.

De immateriële waarde van het opinieblad dat in oktober zeventig werd, weegt voor de Londense eigenaar minder zwaar dan de beurswaarde van de uitgeeftak voor wetenschappelijke publicaties, stelt Joustra.

De hoofdredacteur stelt verder dat een daadwerkelijke naamswijziging - als RELX Group voet bij stuk houdt - nog jaren duurt. Joustra: “Voorlopig kunt u Elsevier dus gewoon blijven lezen als Elsevier.” Maar zelfs als Elsevier gedwongen wordt de naam op te geven, verandert de redactie niet - en evenmin de bescherming onder het redactiestatuut.

“Noch de huidige eigenaar, noch een nieuwe eigenaar kan enige invloed uitoefenen op de inhoud. We blijven wie we zijn”, aldus Joustra op de website.

Bekijk meer van

RELX Group Elsevier

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.