Onderzoek pr-monitor perslijst

— maandag 17 augustus 2015, 08:25 | 0 reacties, praat mee

Stichting Vrienden van de Gaykrant wil nieuwe rechtszaak tegen Krol

ANP Bart Maat

Om een nieuwe rechtszaak aan te kunnen spannen tegen oud-hoofdredacteur van de Gaykrant, Henk Krol, probeert Stichting Vrienden van de Gaykrant geld in te zamelen. Dat meldt Omroep Brabant. Drie oud-bestuurders zijn van mening dat Krol aansprakelijk is voor het terugbetalen van de subsidie van twee ton die het ministerie van Onderwijs de stichting gaf. Tussen 2008 en 20011 werd dit geld verkeerd besteed en het ministerie wil de subsidie daarom terug. Krol was in die periode hoofdredacteur van de Gaykrant en voorzitter van de stichting. De oud-bestuurders willen dat Krol het geld zelf terug moet betalen, niet de stichting. In een eerdere rechtszaak met hetzelfde doel werden de drie oud-bestuurders in het ongelijk gesteld door de rechter, omdat zij de rechtszaak op persoonlijke titel hadden aangespannen. Volgens de rechter maken zij als stichting meer kans. De oud-bestuurders hebben een brief gestuurd naar potentiële donateurs. Daarin staat: 'De kas is leeg en de kosten van de procedure zijn tot nu toe voldaan door de oud-bestuurders zelf. Jammer genoeg kunnen zij hier niet mee doorgaan.' Krol laat in een reactie via zijn advocaat weten dat in de brief 'een verkeerde voorstelling van zaken wordt gegeven.' Meer bij Omroep Brabant

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.