word studentlid

— woensdag 15 februari 2017, 16:32 | 0 reacties, praat mee

Rechter beslist opnieuw in voordeel Krol in zaak Gay Krant-subsidie

Rechter beslist opnieuw in voordeel Krol in zaak Gay Krant-subsidie
ANP / Bart Maat

De rechtbank in Den Bosch heeft woensdag opnieuw bepaald dat politicus Henk Krol niet zelf hoeft op te draaien voor de terugbetaling van ruim twee ton aan subsidies die de Gay Krant heeft ontvangen. Dat meldt NU.nl. De Stichting Vrienden van de Gay Krant eiste dat van Krol, die van 1979 tot maart 2013 hoofdredacteur was van het blad voor homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen. De stichting beschuldigde Krol ervan dat hij het subsidiegeld voor privédoeleinden gebruikt zou hebben. De rechtbank acht dat niet bewezen. Laatste wijziging: 15 februari 2017, 17:07

Tijdens een soortgelijke zaak in 2015 kwam de rechtbank al tot dezelfde beslissing. De Gay Krant ontving in juli 2008 ruim 206.000 euro subsidie van het ministerie van Onderwijs voor het optuigen van een nieuwe website voor homofiele jongeren. Omdat in 2014 bleek dat er niet aan de subsidievoorwaarden was voldaan, wil het ministerie van Onderwijs het geldbedrag terug.

De stichting kan dat subsidiebedrag niet terugbetalen en daagde Krol daarom voor de rechter. Na de eerste zaak in 2015 kondigde de stichting al snel aan een nieuwe rechtszaak te willen starten tegen Krol, die na zijn werk bij de Gay Krant actief werd in de Tweede Kamer als leider van ouderenpartij 50Plus.

Het verschil tussen de twee zaken is dat de eerste op persoonlijke titel werd aangespannen door de bestuursleden van de Stichting Vrienden va de Gay Krant, terwijl de tweede zaak vanuit de stichting werd gevoerd.

Bekijk meer van

Henk Krol Gay Krant

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.