training eu starters

— maandag 2 mei 2022, 16:53 | 0 reacties, praat mee

Sterreclames dragen 187 miljoen euro bij aan mediabegroting

© ANP

De Sterreclames hebben in 2021 maar liefst 187 miljoen euro opgeleverd aan de mediabegroting van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit bedrag is een stijging van 34 miljoen ten opzichte van een jaar eerder. Laatste wijziging: 3 mei 2022, 09:45

Het bedrag is hoger dan verwacht. De stijging valt te verklaren door de grote evenementen die in 2021 hebben plaatsgevonden. Met name het EK voetbal en de Olympische Spelen droegen daaraan bij.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is van plan om in 2027 de zendtijd van reclames te halveren van 10 naar 5 procent. Dit zal ook gevolgen hebben voor de bijdrage van de Ster aan reclames.

De halvering geldt niet voor zogeheten partijen van algemeen nut, zoals maatschappelijke organisaties. Die kunnen ook nog steeds online reclame kopen bij de Ster. Dat kunnen commerciële partijen al niet meer.

TV-marketingorganisatie Screenforce becijferde eerder dit jaar al dat er nog niet eerder zoveel geld werd uitgegeven aan tv-reclames als in 2021. Dat kwam onder andere doordat de economie zich herstelde, meer winkels en e-commercebedrijven reclames kochten en er veel sportevenementen in dat jaar waren, waaromheen reclameboodschappen werden uitgezonden.

Bekijk meer van

Ster NPO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.