— vrijdag 15 november 2019, 13:40 | 0 reacties, praat mee

‘Geld songfestival moet komen uit reclame-inkomsten’

Duncan Laurence, de Nederlandse winnaar van het Eurovisie Songfestival, op het podium - © Sander Koning / ANP

Wil minister Arie Slob geld uitgeven aan het Eurovisiesongfestival, dan zal hij dat moeten halen uit reclame-inkomsten. Dat meldt Shownieuws, dat via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) documenten heeft opgevraagd bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Laatste wijziging: 15 november 2019, 13:55

De publieke omroep liet onlangs weten nog een tekort te hebben van 12,4 miljoen euro. Het festival kost 26,5 miljoen euro. De NPO hoopt dat het kabinet dat gat dicht.

De minister kan op twee manieren putten uit de reclame-inkomsten van de Ster, meldt Shownieuws. De eerste manier is door directe toestemming van de Tweede Kamer te vragen. Dat kan tijdens het debat over de mediabegroting, op 25 november.

Of hij kan geld uit de zogeheten Algemene Mediareserve (AMr) te halen, een soort spaarpotje, waaruit ook waaruit ook andere evenementen en tegenvallers moeten worden betaald. Bij deze optie hoeft de minister zijn besluit niet in stemming te brengen. Volgens bronnen van De Telegraaf zal de minister waarschijnlijk van plan zijn de meevallende Ster-inkomsten in de Algemene Mediareserve te laten vloeien. De woordvoerder van Slob kan het nieuws nog niet bevestigen. “Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap kijkt nog naar het verzoek van de NPO”, zegt hij.

Ster laat weten dat het momenteel niet iets is waar ze mee bezig zijn. “Maar het klopt dat we meer gaan afdragen dan het OCW heeft begroot.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.