— maandag 8 juli 2019, 10:02 | 0 reacties, praat mee

Stenen door ruiten van woning van journalist van stadsblog Sikkom

Journalist Willem Groeneveld bij een ingegooid en provisorisch gerepareerd raam in zijn woning - © Elwin Baas / RTV Noord

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn ramen ingegooid bij de woning van journalist Willem Groeneveld, journalist van de Groningse stadsblog Sikkom. Groeneveld doet, in overleg met zijn advocaat, aangifte van bedreiging en vernieling bij de politie.

Toen hij ‘s nachts thuis kwam bleek het in de woonkamer bezaaid te liggen met glasscherven, zo is te lezen in Dagblad van het Noorden. Groeneveld nam contact op met de politie en met de buren die twee jongens met capuchons hadden zien wegrennen. Groeneveld heeft een vermoeden wie het op hem gemunt heeft. Volgens hem heeft het te mogelijk maken met het bezoek aan een online makelaarskantoor in Groningen waar hij ‘s middags was en waar hij het aan de stok kreeg met een makelaar over verkapte bemiddelingskosten. De makelaar zou zijn huisnummer hebben genoemd in dat gesprek. “En een paar uur later heb ik vijf stenen door mijn ramen”, zegt Groeneveld.

Het door Groeneveld verdachte makelaarskantoor was onbereikbaar voor commentaar. Een woordvoerder van de politie laat weten de aangifte van Groeneveld af te wachten. “Wij nemen elke bedreiging serieus.”

Bekijk meer van

Willem Groeneveld Sikkom

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.